Članci s tagom: rod

 • Gender in Art: (de)konstrukcija roda u umjetnosti

  Gender in Art: (de)konstrukcija roda u umjetnosti

  Od svibnja do kraja rujna ove godine u Muzeju suvremene umjetnosti MOCAK u Krakovu može se pogledati Gender in Art , petu u nizu "problemskih" izložbi ovog (...)

 • Femboti: Zašto je Siri žensko?

  Femboti: Zašto je Siri žensko?

  Od Appleove iPhone sveznajuće asistentice, Siri , do osoblja u prvom japanskom hotelu s robotiziranom poslugom, primjetan je nesrazmjer ženske umjetne inteligencije (...)

 • Protiv siromaštva! Protiv neravnopravnosti!

  Protiv siromaštva! Protiv neravnopravnosti!

  De Mujer a Mujer ONLIFE je projekt zaklade Vicente Ferrer koji želi stvoriti najveću mrežu podrške ženama u Indiji. Koncert koji će se održati od 28. (...)

 • Mitovi o rodno neutralnom roditeljstvu

  Mitovi o rodno neutralnom roditeljstvu

  Kada sam saznala da je dijete koje nosim djevojčica, isti dan kupila sam ružičastu haljinicu na volančiće. Dugo mi je trebalo da ostanem trudna, i strašno sam željela (...)

 • Prodavanje roda

  Prodavanje roda

  Stručnjaci/kinje upozoravaju: manjak medijske pismenosti izlaže vas rodno obojenom marketingu igračaka koje koči emocionalni rast i razvoj Ako je vjerovati (...)

 • Svakodnevni seksizam: Muškarci upoznaju žene

  Svakodnevni seksizam: Muškarci upoznaju žene

  Yang Liu grafička je dizajnerica koja je odlučila ilustrirati razlike između muškaraca i žena, ali i svakodnevni seksizam s kojima se žene moraju nositi.

 • 'Muški' sportovi fotografkinje Sophie Kirchner

  'Muški' sportovi fotografkinje Sophie Kirchner

  Na početku Olimpijskih igara, natjecateljskim sportovima su uvjerljivo dominirali muškarci. Formalno, ženska sportska natjecanja nisu niti postojala do 20. stoljeća, a (...)

 • cleo - uvid u filmsku kulturu iz feminističke perspektive

  cleo - uvid u filmsku kulturu iz feminističke perspektive

  cléo je časopis koji je nastao kao doprinos filmskoj kulturi koristeći feminističku perspektivu i ideje. Urednica i osnivačica časopisa Kiva Reardon iza (...)

 • Kad odrastem, mogu biti inženjerka!

  Kad odrastem, mogu biti inženjerka!

  Prošećete li prodavaonicom igračaka u SAD – u, primijetit ćete prisutnost uobičajenih dvostrukih standarda pri kreiranju igračaka za djevojčice i dječake, kao i (...)

 • Rod, spol i pitanje ravnopravnosti

  Rod, spol i pitanje ravnopravnosti

  Forum za društvenu pravdu i ljudska prava stranke Održivi razvoj Hrvatske , organizirao je tribinu pod nazivom 'Rod, spol i pitanje ravnopravnosti' .

<< < 3 4 5 6 7 > >>

Iz drugih medija

AEM