Članci s tagom: rak-dojke

 • Odgovori na najčešća pitanja o životu s karcinomom dojke u priručniku Pitaj SVE - SVE za NJU

  Odgovori na najčešća pitanja o životu s karcinomom dojke u priručniku Pitaj SVE - SVE za NJU

  Udruga SVE za NJU predstavila je danas elektronički priručnik Pitaj SVE – SVE za NJU koji na jednom mjestu objedinjuje najčešća pitanja i odgovore o (...)

 • Blagdanske obrve

  Blagdanske obrve

  Chemobrow naziv je akcije pokrenute od strane Younger Breast Cancer Network (online grupe za podršku ženama oboljelima od raka u V.

 • Ružičasto je samo boja i vrpca je samo vrpca, ali...

  Ružičasto je samo boja i vrpca je samo vrpca, ali...

  Pregledavate li tijekom listopada neke od dominantnih medija kako u hrvatskom medijskom prostoru tako i u onom svjetskom, sasvim je moguće da ćete primijetiti (...)

 • Facebook će dozvoliti fotografije mastektomija

  Facebook će dozvoliti fotografije mastektomija

  Jedna od oboljelih od raka dojke u New Yorku pokrenula je peticiju protiv društvenih mreža koje su cenzurirale fotografije žena, ali i muškaraca koji su prošli (...)

 • Nemam rak, no dojke su mi otklonjene

  Nemam rak, no dojke su mi otklonjene

  Iako je većina meni dragih ljudi poduprla moju odluku da se podvrgnem preventivnoj mastektomiji, neki su dodali: "Ali ja ne znam bih li mogla to učiniti kada bi bila (...)

 • U Hrvatskoj godišnje od raka dojke oboli oko 2.500 žena

  U Hrvatskoj godišnje od raka dojke oboli oko 2.500 žena

  Humanitarna akcija Dan narcisa , čiji je cilj prevencija i rano otkrivanje karcinoma dojke, održana je u subotu u više od 30 hrvatskih gradova 18. godinu (...)

 • Pinkifikacija: kako je borba protiv raka dojke iskorištena za stjecanje profita

  Pinkifikacija: kako je borba protiv raka dojke iskorištena za stjecanje profita

  Kampanje za podizanje svijesti o raku dojke postale su višemilijunski posao koji je zahvatio nekoliko kontinenata preplavljujući ih ružičastim vrpcama i s njima (...)

 • 13. šetnja na Dan ružičaste vrpce

  13. šetnja na Dan ružičaste vrpce

  Povodom Dana ružičaste vrpce, nacionalnog dana borbe protiv raka dojke, održana je 13. po redu akcija podizanja svijesti o toj zloćudnoj bolesti.

 • Humanitarna akcija 'Žena ženi'

  Humanitarna akcija 'Žena ženi'

  Na konferenciji za novinare/ke koja je održana u Zagrebu, 2. listopada, predstavljena je humanitarna akcija Žena ženi čija je svrha prikupljanje financijskih (...)

 • Obilježen Dan ružičaste vrpce

  Obilježen Dan ružičaste vrpce

  U subotu se u Hrvatskoj po jedanaesti put obilježio Dan ružičaste vrpce, posvećen ranom otkrivanju raka dojke, a održava se u više od 30 gradova. Središnja se akcija održala se na zagrebačkom Cvjetnom trgu 2. listopada od 11 do 14 sati, a organizator cijele akcije je Hrvatski forum protiv raka dojke "Europa Donna". U Hrvatskoj godišnje od raka dojke oboli oko 2.300 žena, a umre njih 900. Broj oboljelih i umrlih raste s dobi, znatnije iznad 50-te godine života, ali se ta dobna granica sve više snižava. Bolest se u Hrvatskoj dijagnosticira u početnom stadiju u samo 41 posto žena, a rano otkriveni rak dojke izlječiv je u 98 posto pacijentica.

Iz drugih medija

AEM