Članci s tagom: radnicka-prava

 • Ukoliko se donese ovakav ZOR, ničiji životi neće biti isti

  Ukoliko se donese ovakav ZOR, ničiji životi neće biti isti

  Krvava je borba radničkog pokreta za onih osam sati rada, osam sati odmora i osam sati sna. Kako se uopće usuđujemo tako lako iz ruku ispustiti tako vrijedno (...)

 • Ženska fronta: ZOR mora pasti!

  Ženska fronta: ZOR mora pasti!

  Ženska fronta za radna i socijalna prava podržava predloženu inicijativu povlačenja Prijedloga novog Zakona o radu iz procedure da bi se osiguralo potrebno (...)

 • Uključi se u kampanju 'Pozor - ZOR!'

  Uključi se u kampanju 'Pozor - ZOR!'

  Video kampanjom Pozor – ZOR! Ženska fronta za radna i socijalna prava nastavlja upozoravati i informirati javnost o negativnim tendencijama novog (...)

 • Neoliberalni Zakon o radu

  Neoliberalni Zakon o radu

  Novi Zakon o radu, koji će ako prođe donijeti brojne promjene za sve one koji trenutno rade, žele raditi ili će tek raditi u Hrvatskoj, bio je tema tribine koja se (...)

 • Sindikati zaprijetili Vladi 'grčkim scenarijem'

  Sindikati zaprijetili Vladi 'grčkim scenarijem'

  Pet sindikalnih središnjica reagiralo je danas na Vladinu odluku da prijedlog novog Zakona o radu (ZOR) uputi u saborsku proceduru bez dogovora sa sindikatima, (...)

 • Izjašnjavanje o organiziranju generalnog štrajka

  Izjašnjavanje o organiziranju generalnog štrajka

  U skladu s ranijim najavama pet sindikalnih središnjica, u ponedjeljak je počelo izjašnjavanje o organiziranju generalnog štrajka u Republici Hrvatskoj sa svrhom (...)

 • 'Ministar Mirando Mrsić nastavlja obmanjivati javnost'

  'Ministar Mirando Mrsić nastavlja obmanjivati javnost'

  U odgovoru Europskoj konfederaciji sindikata (ETUC) , koji je poslao u ime predsjednika Vlade RH, ministar rada Mirando Mrsić sasvim neprimjereno optužuje (...)

 • Radnici i radnice Slobodne Dalmacije u štrajku

  Radnici i radnice Slobodne Dalmacije u štrajku

  Radnici i radnice Slobodne Dalmacije odlučili/e su na štrajk zato što poslodavac nije potpisao kolektivni ugovor na razini poduzeća.

 • U ovom trenutku postoje bitnije stvari

  U ovom trenutku postoje bitnije stvari

  Može li se pisati o LGBT pravima, a da se istodobno ne piše o ekonomskom nasilju aktualnog poretka? Odnosno, ovdje se zaista radi o dva različita pitanja: smije li (...)

 • Žene u svijetu rada

  Žene u svijetu rada

  Aktivnosti projekta Radnica kojega je pokrenuo CESI su web stranica, pružanje pravne pomoći, medijska kampanja i akcije zagovaranja. Na web portalu Radnica žene (...)

Iz drugih medija

AEM