Članci s tagom: pravobraniteljica

 • Pravobraniteljica o Izvješću o radu za 2008. Nacionalnog vijeća za znanost

  Pravobraniteljica o Izvješću o radu za 2008. Nacionalnog vijeća za znanost

  Vezano za Izvješće o radu za 2008. Nacionalnog vijeća za znanost (NVZ), Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova je dostavila svoje mišljenje Odboru za ravnopravnost spolova Hrvatskog sabora u kojem predlaže da Odbor uputi preporuku NVZ da do kraja 2009. donese nadopunu Pravilnika o znanstvenim i umjetničkim područjima, poljima i granama kojom bi rodne studije uvrstio u interdisciplinarna područja znanosti.

 • Bugarke tužile proizvođača pića zbog seksističke reklame

  Bugarke tužile proizvođača pića zbog seksističke reklame

  SKUPINA Bugarki odlučila je kako je dosta bilo ponižavanja žena u svrhu povećanja prodaje različitih proizvoda te su pokrenule tužbu protiv proizvođača pića čija reklama prikazuje ženu u toplesu s lubenicama ispred grudi uz slogan "Stigla je sezona lubenica".

 • Zakon je diskriminatoran!

  Zakon je diskriminatoran!

  Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova Gordana Lukač Koritnik uputila je mišljenje na Nacrt Prijedloga zakona o medicinskoj oplodnji predlagatelju, Ministarstvu zdravstva i socijalne skrbi. Mišljenje Pravobraniteljice prenosimo u cijelosti.

 • Žene u lokalnim izborima

  Političke su stranke kandidirale ukupno 11452 žene na kandidacijskim listama za lokalne izbore što je udio od 24% kandidatkinja na kandidacijskim listama.

 • Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova podnijela izvješće Saboru

  Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova podnijela izvješće Saboru

  Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova, Gordana Lukač Koritnik podnijela je jučer šesto godišnje izvješće o svom radu Hrvatskom saboru.

 • Žene diskriminirane i nezastupljene u politici

  Žene diskriminirane i nezastupljene u politici

  Pravobraniteljica Gordana Lukač Koritnik uvodno je ocijenila da je donesen bolji zakonodavni antidiskriminacijski okvir u području ravnopravnosti spolova. Upozorila je, međutim, na visok udio žena među nezaposlenima, segregaciju između žena i muškaraca na tržištu rada, razliku u plaćama po spolu i slično.

 • Međunarodna konferencija o novim načinima otklanjanja rodnih stereotipa

  Međunarodna konferencija o novim načinima otklanjanja rodnih stereotipa

  Cilj konferencije je intenziviranje razmjene iskustava o inovativnim postupcima, instrumentima i načinima kojima se postižu pozitivne promjene u javnom mnijenju europskog prostora polazeći od stajališta da na razini EU, osnovne prepreke koje uskraćuju muškarcima i ženama slobodu izbora i slobodu odlučivanja o svojim životima nisu zakonski propisi već predrasude i stereotipi.

 • Manjak žena je nedemokratski

  - Čini mi se razumnim da političke stranke već sada počinju povećavati broj žena na svojim listama, jer treba dosegnuti tih zakonom propisanih 40 posto. Ako to ne počnu sada, poslije će to biti gotovo neizvedivo. Budući da Zakon o ravnopravnosti spolova to definira kao postupno povećanje, mislim da već na ovim izborima možemo očekivati veći broj žena na listama.

 • Zajedno možemo

  Zajedno možemo

  U sklopu Projekta "Zajedno možemo" Centra za podršku i razvoj civilnog društva "Delfin" Pakrac i uz potporu Povjerenstva za ravnopravnost spolova Požeško-slavonske županije, održan je u Požegi okrugli stol.

 • Žene to mogu

  Od 2. do 5. travnja u Sarajevu je održana sedma i ujedno posljednja regionalna konferencija "Žene to mogu". "Žene to mogu" je program osmišljen u okviru Norveške (...)

<< < 1 2 3 4 > >>

Iz drugih medija

AEM