Članci s tagom: pravobraniteljica

 • Raspisan natječaj za novu Pravobraniteljicu za ravnopravnost spolova!

  Raspisan natječaj za novu Pravobraniteljicu za ravnopravnost spolova!

  Iako je novim Zakonom o Pučkom pravobranitelju predviđeno ukidanje Pravobraniteljice za ravnopravnost spolova odnosno njezino pripajanje u vidu zamjenika/ce pučkog pravobranitelja za ravnopravnost spolova, Vlada RH je raspisala natječaj za novu Pravobraniteljicu za ravnopravnost spolova.

 • Ukida se Ured pravobraniteljice za ravnopravnost spolova?!

  Ukida se Ured pravobraniteljice za ravnopravnost spolova?!

  Zadnjih dana naveliko se šuška da se novim Zakonom o Pučkom pravobranitelju predviđa stavljanje posebnih pravobraniteljstava u njegovu ingerenciju. U praksi bi to značilo da se ukidaju postojeća pravobraniteljstva (za ravnopravnost spolova, za osobe s invaliditetom, a moguće i za djecu) te da će njihova područja najvjerojatnije pokrivati zamjenici/e Pučkog pravobranitelja.

 • Pravobraniteljica medijima: "Uklonite seksizme i stereotipe!"

  Pravobraniteljica medijima: "Uklonite seksizme i stereotipe!"

  Povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova Gordana Lukač Koritnik uputila je priopćenje u kojem poziva medije da uklone seksizam i stereotipe iz svojih sadržaja. Kako naglašava, upravo stereotipi  o muškarcima i ženama, kao i seksizmi koji se svakodnevno pojavljuju u medijima doprinose i nasilju nad ženama. Priopćenje donosimo u cjelosti.

 • Ne funkcionira besplatna pravna pomoć za žrtve obiteljskog nasilja

  Ne funkcionira besplatna pravna pomoć za žrtve obiteljskog nasilja

  Najviše pozitivnih tonova, i to od strane Gordane Lukač Koritnik, pravobraniteljice za ravnopravnost spolova, na okruglom stolu "Zaštita žrtava obiteljskog nasilja - uloga i zadaci institucija, ustanova i civilnog društva" čulo se o radu Policije u zadnje vrijeme, štoviše "unatoč i svim manjkavostima" Ured smatra, naglasila je pravobraniteljica, da je Policija najjača karika u lancu borbe protiv nasilja.

 • Ne daju mu da bude odgojitelj u vrtiću

  Ne daju mu da bude odgojitelj u vrtiću

  Mladen Panić, 27-godišnjak iz Petrinje, bio bi po svemu još samo jedan prosječni visokoobrazovani nezaposleni sa evidencije na burzi rada, da mu jedina prepreka do radnog mjesta nije - muški spol. Mladen se, naime, školovao za "tetu" u vrtiću, ali to je radno mjesto u Hrvatskoj, sudeći po njegovoj priči, još uvijek rezervirano isključivo za žene.

 • Sutlić pokušava smjestiti otkaz trudnoj novinarki!

  Sutlić pokušava smjestiti otkaz trudnoj novinarki!

  U slučaj se uključila i pravobraniteljica za ravnopravnost spolova Gordana Lukač Koritnik i to zato što je Sanja Mikleušević Pavić, jedna od novinarki kojima Sutlić pokušava smjestiti otkaz, trudna i trebala bi roditi za manje od mjesec dana! Mikleušević zbog toga što se trenutno nalazi na porodiljnom otkaz ne bi dobila odmah, poput svojih kolega, već bi on uslijedio nakon što se vrati s dopusta.

 • "Smijenite Zirduma!"

  "Smijenite Zirduma!"

   Afera seksualnog uznemiravanja nogometašica od strane visokog dužnosnika Hrvatskog nogometnog saveza podigla je na noge i institucije i ženske nogometne klubove. Pravobraniteljičinom zahtjevu za očitovanjem HNS-a o slučaju pridružila se i predsjednica saborskog Odbora za ravnopravnost spolova Gordana Sobol.

 • Pravobraniteljica: HNS prešućuje diskriminaciju

  Pravobraniteljica: HNS prešućuje diskriminaciju

  U povodu sumnji da vođa delegacije ženskih nogometnih reprezentacija Šime Zirdum seksualno napastuje nogometašice, Gordana Lukač Koritnik upozorava da Hrvatski nogometni savez nema pravo na šutnju te najavljuje da će tražit očitovanje HNS-a o ovom slučaju. Podsjećamo, Šimu Zidruma zbog seksualnog napastovanja prijavila je 19-godišnja nogometašica.

 • Fuchs protiv seksualnog uznemiravanja na sveučilištima

  Fuchs protiv seksualnog uznemiravanja na sveučilištima

  Rektorski zbor, na zahtjev Radovana Fuchsa, ministra znanosti, obrazovanja i sporta, uvrstit će na dnevni red sjednice u srijedu i točku u okviru koje će se raspravljati o moralnim načelima i djelovanju akademske zajednice. Ministar ujedno najavljuje oštriju borbu protiv uznemiravanja i zlostavljanja na sveučilištima.

 • Do ravnopravnosti spolova preko telenovela

  Jedna od Libelinih dražih tema svakako je jedina nam javna televizija , o čijem shvaćanju rodne ravnopravnosti smo već nekoliko puta pisale.

<< < 1 2 3 4 > >>

Iz drugih medija

AEM