Članci s tagom: pravobraniteljica-za-ravnopravnost-spolova

 • Održana radionica "Jednako vrijedni"

  Održana radionica "Jednako vrijedni"

  18. i 22. 10. 2012. i Čakovcu su održane su dvije radionice "Jednako vrijedni" u sklopu istoimenog projekta.

 • Javno priopćenje pravobraniteljice za ravnopravnost spolova

  Javno priopćenje pravobraniteljice za ravnopravnost spolova

  U medijima je (Večernji list 12.9., T-portal 13.9., HTV 1 Dnevnik 13.9.) objavljena vijest o tome da je jedna turistička agencija osmislila rutu u kojoj (...)

 • Počinje izrada zakona o partnerstvima

  Počinje izrada zakona o partnerstvima

  Ministarstvo uprave za Queer.hr potvrdilo je da se danas po prvi put sastaje radna skupina koja će izraditi zakon o životnim partnerstvima, a sastoji se od tima (...)

 • Na javni poziv za pučkog pravobranitelja javilo se osam kandidata

  Na javni poziv za pučkog pravobranitelja javilo se osam kandidata

  Javnom pozivu za podnošenje kandidatura za pučkog pravobranitelja, kojeg je uputio Hrvatski sabor, odazvalo se ukupno osam kandidata - Marko Lapaine, Dejan Palić, (...)

 • Na razgovor za posao došla s djetetom pa odmah izbačena!

  Na razgovor za posao došla s djetetom pa odmah izbačena!

  "S djetetom ćete ići i na posao?!" – upitao je ženu predstavnik poslodavca dodavši: "Molim vas, samo izađite!" ne dajući joj niti šansu za razgovor.

 • Specijalizirana pravobraniteljstva ostaju!

  Specijalizirana pravobraniteljstva ostaju!

  U mnogo pozitivnijem ozračju od prošlogodišnje javne rasprave, 4. lipnja 2012. u Centru za ljudska prava održala se ponovna javna rasprava o Nacrtu Zakona o Pučkom (...)

 • Kriza pogoduje kršenju radničkih prava

  Kriza pogoduje kršenju radničkih prava

  Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova, Višnja Ljubičić danas je Hrvatskom saboru podnijela izvješće o radu za 2011. godinu .

 • Skretanje rute je izravna diskriminacija!

  Skretanje rute je izravna diskriminacija!

  Gradska uprava na današnjem je sastanku odlučila da će završni skup Split Pridea 2012. biti na Prokurativama, a ne na Rivi, kao prošle godine na prvoj splitskoj (...)

 • Saborski seksizam

  Saborski seksizam

  U jednom dnevnom listu objavljen je članak o navodno najzgodnijim saborskim zastupnicama s naslovom "Zastupnici izabrali svoju Miss Sabora". O tome su se izjasnili, a ko drugi nego njihove muške kolege. Isti oni su "u ocjenjivanju bili hrabri" ali su zahtijevali "da im ne spominjemo imena kad budemo navodili njihov izbor misica, kako ih oni vole nazivati, da ne bi imali problema kod kolegica."
  Ne smatram da je krivnja na muškim zastupnicima isključivo. I mnoge političarke vole svojim ženskim adutima zagospodariti dijelom medijskog prostora. Problem je, prema meni, u društvenom stavu, koji ovakve seksističke komentare ne osuđuje i ne smatra uvredljivim po sve žene.

 • Svi poslodavci koji diskriminiraju će biti kažnjeni

  Svi poslodavci koji diskriminiraju će biti kažnjeni

  "Najviše ćemo morati raditi na suzbijanju institucionalne diskriminacije i na radničkim pravima. Kada sudska praksa zaživi, ni jednom poslodavcu neće biti u interesu (...)

<< < 3 4 5 6 7 > >>

Iz drugih medija

AEM