Članci s tagom: posvajanje-djece

 • Putinov antigej križarski rat ide dalje: Oduzimat će djecu gej roditeljima!

  Putinov antigej križarski rat ide dalje: Oduzimat će djecu gej roditeljima!

  Nakon uvođenja drakonskog i diskriminirajućeg zakona kojim se brani 'homoseksualna propaganda' u javnosti, Vladimir Putin je otišao i korak dalje u svom (...)

 • Francuska ozakonila bračnu jednakost

  Francuska ozakonila bračnu jednakost

  Francuska je postala deveta zemlja u Europi i 14. na svijetu čiji se građani i građanke mogu pohvaliti bračnom jednakošću čime istospolni parovi dobivaju pravo na (...)

 • Iako je većina Francuza i Francuskinja za istospolne brakove, desnica i Crkva prosvjedovale

  Iako je većina Francuza i Francuskinja za istospolne brakove, desnica i Crkva prosvjedovale

  Između 340.000 i 800.000 ljudi sudjelovalo je u nedjelju u Parizu u prosvjednoj povorci protiv istospolnih brakova, koje želi legalizirati francuski predsjednik (...)

 • Položaj istospolnih zajednica - novi pravni okvir

  Položaj istospolnih zajednica - novi pravni okvir

  Na inicijativu pravobraniteljice za ravnopravnost spolova RH Višnje Ljubičić , a pod pokroviteljstvom Veleposlanstva Velike Britanije u Zagrebu je 16. studenoga (...)

 • Argentina ozakonila istospolne brakove

  Argentina ozakonila istospolne brakove

  Nakon maratonske sjednice koja je trajala 14 sati i gotovo cijelu noć, Senat argentinskog parlamenta izglasao je sa 33 glasa za, 27 protiv te tri suzdržana Zakon o istospolnim brakovima. Zakon je bio prošao u donjem domu sa 125 glasova za i 109 protiv, nakon čega je Katolička crkva krenula s mobiliziranjem svojih vjernika ili simpatizera da bi uvjerila što je moguće veći broj senatora da ne izglasuju zakon koji je 'protivan Bogu i moralu'. Zakon o istim bračnim pravima daje istospolnim zajednicama ista prava koja imaju heteroseksualni parovi, uključivši i pravo na posvojenje djece.

<< < 1 2

Iz drugih medija

AEM