Članci s tagom: poslovne-zene

 • U odborima tvrtki do 2020. godine najmanje 40 posto žena

  U odborima tvrtki do 2020. godine najmanje 40 posto žena

  Prema prijedlogu koji su poduprijeli odbori za prava žena i rodnu ravnopravnost te pravna pitanja do 2020. godine, najmanje 40 posto savjetodavnih mjesta u upravama (...)

 • Zašto je tako malo žena na pozicijama moći?

  Zašto je tako malo žena na pozicijama moći?

  Sheryl Sandberg je 2012. uvrštena u 100 najutjecajnih ljudi prema izboru časopisa Time. Prije svega ona je iznimna žena koja od 2008. obnaša funkciju izvršne (...)

 • Ženska poduzeća lakše prežive krizu

  Ženska poduzeća lakše prežive krizu

  Tradicionalno obilježavanje Svjetskog dana poduzetnica u organizaciji Hrvatske udruge poslovnih žena Krug održano je 27. svibnja u HGK. Ove je godine ukupno manje oko 15.000 tvrtki, odnosno 10 do 12 posto, ali u ženskom je poduzetništvu tek dva posto manje tvrtki, naglasila je Jadranka Radovanić, predsjednica udruge Krug, napomenuvši kako u krizi nema značajnije tvrtke koju je vodila žena, a da je otišla u stečaj.

 • Indra Nooyi najuspiješnija poslovna žena na svijetu

  Indra Nooyi najuspiješnija poslovna žena na svijetu

  INDRA Nooyi, glavna izvršna direktorica Pepsija, opet je zasjela na prvo mjesto liste 50 najuspješnijih poslovnih žena na svijetu, koju svake godine sastavlja Financial Times. Zapravo, među prva četiri mjesta na ljestvici nema nikakvih promjena. Andrea Jung iz Avona je na drugom, Güler Sabanci iz grupe Sabanci Group na trećem, a Irene Rosenfeld iz Kraft Foodsa na četvrtom.

 • U Puli održan forum poslovnih žena

  U Puli održan forum poslovnih žena

  Čak 170 poslovnih žena iz cijele Europe okupilo se proteklog vikenda u Puli na petom susretu poslovnih žena pod nazivom BPW Danube Net Forum koji je danas zatvoren. Poduzetnice iz Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine, Kosova, Austrije, Njemačke, Italije, Slovačke, Španjolske, Crne Gore, Ukrajine i Bjelorusije izmijenile su svoja iskustva, sklopile nova poznanstva, a time i suradnju.

Iz drugih medija

AEM