Članci s tagom: pojas-gaze

 • Situacija u Palestini iz feminističke perspektive

  Situacija u Palestini iz feminističke perspektive

  Tadamon (arap. solidarnost ) kolektiv je iz Montréala u Kanadi koji se zalaže za jednakost i pravdu na Bliskom istoku, te u zajednicama unutar (...)

 • U Gazi se zasad primirje poštuje

  U Gazi se zasad primirje poštuje

  Iz Gaze napokon stižu prizori koji nemaju izravne veze s ratom, ubijanjem i sukobima. Cijelu noć se slavilo nakon što su palestinski i izraelski dužnosnici uz (...)

 • Zaželi želju - Gaza

  Zaželi želju - Gaza

  Loulou d'Aki je švedska fotografkinja koja posljednjih nekoliko godina radi na Bliskom istoku. Njen rad pokazuje strast prema mladima i mladosti – dobu (...)

 • Suma dvotjedne izraelske agresije: 583 ubijenih, 3.640 ranjenih

  Suma dvotjedne izraelske agresije: 583 ubijenih, 3.640 ranjenih

  Sedam osoba ubijeno je u utorak rano ujutro u novim izraelskim zračnim napadima u Pojasu Gaze , prenose svjetski mediji. Stradali su u seriji bombardiranja na južni (...)

 • Izrael nastavlja agresiju: Najmanje 172 poginulih, više od 17.000 pobjeglo iz Gaze

  Izrael nastavlja agresiju: Najmanje 172 poginulih, više od 17.000 pobjeglo iz Gaze

  Izrael je i u ponedjeljak ujutro nastavio napadati Pojas Gaze. Prema podacima UN-a, u samo sedam dana Pojas Gaze napustilo je više od 17.000 ljudi, poginule su (...)

 • Ženama zabranjeno pušenje nargile u javnosti

  Ženama zabranjeno pušenje nargile u javnosti

  Islamistički pokret Hamas zabranio je Palestinkama pušenje mirisnog duhana u nargilama u ugostiteljskim objektima u Pojasu Gaze. "Policija će spriječiti žene da u javnim prostorima puše nargile jer to naš narod pokazuje u lošem svijetlu i u suprotnosti je sa društvenim pravilima", izjavio je glasnogovornik Hamasovog MUP-a Iham al Ghusein za France presse. "Policija nam je samo poručila da više ne nudimo ženama nargile, bez ikakvog dodatnog pojašnjenja", rekao je vlasnik jednog kafića.

Iz drugih medija

AEM