Članci s tagom: pobacaj

 • 'Zabrana pobačaja mogla bi dovesti do velike smrtnosti'

  'Zabrana pobačaja mogla bi dovesti do velike smrtnosti'

  'Do sada smo se uvjerili kako je sve moguće, pa i to da zabrana pobačaja prođe u Saboru', smatra Genov te dodaje kako se nada da ima dovoljno razumnih ljudi te da se to ipak neće dogoditi. 'Kod nas je sve realno. Imamo zakone koji se donesu, pa se ubrzo ukinu', kaže Sanja Sarnavka, iz udruge B.a.B.e.

 • Tuđman spriječio rasprave o zabrani abortusa

  Tuđman spriječio rasprave o zabrani abortusa

  Čak ni prvi hrvatski predsjednik, Franjo Tuđman, nije želio dopustiti Katoličkoj crkvi da regulira privatne građanske odnose, tvrde izvori našeg lista, pa je stoga zahtjev za procjenom ustavnosti Zakona o pobačaju godinama kupio prašinu u ladicama Ustavnog suda, premda bi ga se Katolička crkva svako toliko "sjetila".

 • Zabrana pobačaja u službi Hebrangove kampanje?

  Zabrana pobačaja u službi Hebrangove kampanje?

  'Nadam se samo da će žene u ovoj zemlji iznaći snage za suprotstavljanje kriminalizaciji pobačaja, jer one jako dobro znaju da su one te koje jedine žrtvuju same sebe (svoje organe, zdravlje i život, u krajnjoj konzekvenci) za razvoj ploda u slučaju trudnoće, a ne nitko drugi umjesto njih. S tog aspekta nitko drugi o tome ne može imati više prava ili moralnog kredibiliteta o tome odlučivati', rekla je profesorica Galić.

 • Liječnici iz Petrove protiv pobačaja

  Liječnici iz Petrove protiv pobačaja

  Ustavni sud zatražio je mišljenje iz Petrove bolnice jer razmatra ustavnost Zakona o medicinskoj oplodnji, odnosno zabranu zamrzavanja zametaka.

  Život počinje spojem muške i ženske spolne stanice - jednoglasni je stav Etičkog povjerenstva Petrove bolnice, koje čine pročelnici svih zavoda.

 • Obama pozvao na pomirljiviju raspravu o pobačaju

  Obama pozvao na pomirljiviju raspravu o pobačaju

  Američki predsjednik Barack Obama uključio se u raspravu o pobačaju u svom govoru na nedjeljnoj promociji diplomanata Sveučilišta Notre Dame u South Bendu u Indiani, pozivajući na traženje zajedničkog jezika za jedno od pitanja koje izaziva najveće podjele u američkoj politici.

 • Obama izmjenio politiku o financiranju pobačaja

  Američki predsjednik Barack Obama u petak je potpisao izvršnu uredbu kojom se ukida zabrana da SAD financira međunarodne skupine za planiranje obitelji, ako one promiču pobačaj ili pružaju informacije, savjetovanje ili preporuke za usluge pobačaja.

Iz drugih medija

AEM