Članci s tagom: platforma-112

 • Okrenimo se prošlosti!

  Okrenimo se prošlosti!

  Platforma 112 - Za Hrvatsku vladavine prava povodom 10. prosinca, Međunarodnog dana ljudskih prava, želi još jednom potaknuti javnost i odgovorne u (...)

 • Zahtjevi organizacija civilnog društva novoj vladi tek djelomično ispunjeni

  Zahtjevi organizacija civilnog društva novoj vladi tek djelomično ispunjeni

  Platforma 112 u Saboru je organizirala okrugli stol te ukazala na pozitivne poteze vlasti po pitanju ljudskih prava, ali i na propuste koje su neki osjetili. Skupu, kojem su nazočili predstavnici civilnih udruga, političkih stranaka i sindikata, a koordinira ga Kuća ljudskih prava, obratio se i Paolo Berizzi iz Delegacije EU u Hrvatskoj. Ocijenio je da je civilno društvo u Hrvatskoj sve jače, pozivajući hrvatske građane da se i dalje zalažu za vladavinu prava te pripremaju za članstvo u EU i pritom budu proaktivni, piše T-portal.

 • Platforma 112 uručena novim zastupnicima i zastupnicama

  Platforma 112 uručena novim zastupnicima i zastupnicama

  Danas je 70 aktivista i aktivistkinja Platforme 112, koalicije za vladavinu prava koju čini 57 nevladinih udruga, poslalo poruku na Markovom trgu povodom konstituirajuće sjednice novog saziva Hrvatskog sabora. Aktivisti su zastupnicima/cama dijelili 112 zahtjeva Platforme 112, te najavili analizu ispunjenih zahtjeva.

 • Građanski nadzor vlasti biti će nužan

  Građanski nadzor vlasti biti će nužan

  U dvorani HND-a održana je 21.11.2011. javna tribina organizacija civilnoga društva okupljenih u Platformi 112 -Za Hrvatsku vladavine prava s predstavnicima i predstavnicama nekoliko stranaka, koalicija i nezavisnih lista koje izlaze na parlamentarne izbore 2011. Rasprava je pokazala da će, ma kako saziv novog Sabora izgledao, jaki građanski i medijski nadzor biti i nadalje nužan korektiv vlasti. 

 • Počnimo zajednički uređivati državu vladavine prava

  Počnimo zajednički uređivati državu vladavine prava

  "Zahtijevamo politički sustav koji će umjesto kontrole građana osigurati građansku kontrolu nad tijelima javne vlasti, što se prvenstveno odnosi na osnivanje neovisnog nadstranačkog tijela u Saboru koje bi neovisno ocjenjivalo i davalo preporuke u odnosu na reformu pravosuđa, antikorupcijske mjere, procesuiranje ratnih zločina i učinkovitost institucionalnog okvira za zaštitu ljudskih prava". To su samo neki od zahtjeva Platforme 112 predstavljeni jučer na konferenciji za medije održanoj u Kući ljudskih prava.

 • 112 zahtjeva novoj Vladi za drugačiju Hrvatsku

  112 zahtjeva novoj Vladi za drugačiju Hrvatsku

  Platforma organizacija za zaštitu i promociju ljudskih prava u Hrvatskoj, okupljena povodom praćenja stanja ljudskih prava i vladavine prava u kontekstu završetka pregovora Republike Hrvatske s Europskom unijom zahtijeva drugačiju Hrvatsku – Hrvatsku u kojoj je vladavina prava stvarno uporište djelovanja pojedinaca, institucija i političke elite. Uoči parlamentarnih izbora, strankama, koalicijama i nezavisnim listama upućen je poziv da se, prije izlaska građana i građanki na birališta, javno očituju o 112 konkretnih zahtjeva.

<< < 1 2 3 4 5

Iz drugih medija

AEM