Članci s tagom: petrova-bolnica

 • Klevetnice i lažljivice na kiretaži

  Klevetnice i lažljivice na kiretaži

  "KBC Split tužit će zastupnicu MOST-a?", zapitao se u ponedjeljak Večernji list . Svega nekoliko sati kasnije, v. d. ravnatelja KBC-a Split Julije Meštrović za (...)

 • Kiretaže bez anestezije, žene bez adekvatne zdravstvene skrbi

  Kiretaže bez anestezije, žene bez adekvatne zdravstvene skrbi

  Prošli je tjedan jedna žena opisala Vladi RH i ministru zdravstva na Facebooku svoje iskustvo s kiretažom 'na živo' i pozvala sugrađane/ke na potpisivanje (...)

 • Imamo li najmanje pobačaja u Europi zbog mnogo ilegalnih?

  Imamo li najmanje pobačaja u Europi zbog mnogo ilegalnih?

  U velikoj Petrovoj bolnici lani je bilo samo 36 prekida trudnoće, čak petnaest manje nego, primjerice, u bolnici u Gospiću. – Imamo prostornih ograničenja, a dio liječnika pobačaje ne radi zbog prigovora savjesti, ali i edukacija i kontracepcija su sigurno učinile svoje. Kada sam 1988. počeo raditi situacija je bila prestrašna, radilo se više pobačaja nego što je bilo porođaja. No, mali broj pobačaja iz prošle i ranijih godina na razini Hrvatske može biti i u skrivenim podacima. Moguće je da se određeni broj pobačaja obavi i u privatnim ordinacijama.

 • Liječnici iz Petrove protiv pobačaja

  Liječnici iz Petrove protiv pobačaja

  Ustavni sud zatražio je mišljenje iz Petrove bolnice jer razmatra ustavnost Zakona o medicinskoj oplodnji, odnosno zabranu zamrzavanja zametaka.

  Život počinje spojem muške i ženske spolne stanice - jednoglasni je stav Etičkog povjerenstva Petrove bolnice, koje čine pročelnici svih zavoda.

Iz drugih medija

AEM