Članci s tagom: patrijarhat

 • Razgovarajmo s dječacima kao što razgovaramo s djevojčicama

  Razgovarajmo s dječacima kao što razgovaramo s djevojčicama

  Tijekom doručka za Očev dan, moj petogodišnji sin je sa svojim prijateljima iz razreda pjevao pjesmu o očevima, pjevušeći o "tati koji je velik i jak" i "popravlja (...)

 • Muškarci koji ne prihvaćaju odbijanje nisu romantični junaci

  Muškarci koji ne prihvaćaju odbijanje nisu romantični junaci

  Muškarac iz gradića Bath, 150 km zapadno od Londona, na javnome je mjestu postavio glasovir i obećao da će "svirati bez prestanka dok mu se ne vrati (...)

 • Poruka muškarcima o ženama koje NE posjeduju

  Poruka muškarcima o ženama koje NE posjeduju

  Muškarci ne vide žene nužno kao svoje vlasništvo - ali takvo je shvaćanje prisutno, implicira se, i treba se istisnuti iz kulture. Dečko prilazi djevojci (...)

 • Pjevač prozvao muškarca zbog seksualnog napastovanja na koncertu

  Pjevač prozvao muškarca zbog seksualnog napastovanja na koncertu

  Pjevač benda 'Architects' Sam Carter napravio je nešto što bi feministi i saveznici trebali raditi svakodnevno: prozvao je drugog muškarca zbog seksualnog (...)

 • 'DEBELA SI' nema veze s iskrenošću

  'DEBELA SI' nema veze s iskrenošću

  Nakon mjeseci premišljanja i razmišljanja, napokon sam odlučila napraviti Tinder. Obzirom da se na dating aplikacijama većina muškaraca ponaša poput neodgojenih (...)

 • O ludim ženama

  O ludim ženama

  - Muškarci su snažniji. - Pa kad ne troše 70% energije da dokažu svijetu da nisu ludi, neuračunljivi, nadrkani, hormonalni, emocionalni i šta god (...)

 • Mansplaining iliti oni znaju bolje

  Mansplaining iliti oni znaju bolje

  Dok sam se vozila u tramvaju, čula sam dvije starije žene kako pričaju o ručku i svojim muževima. Jedna je rekla kako je ona ta koja uvijek kuha, ali ako se njezin muž (...)

 • Biram da budem ljuta

  Biram da budem ljuta

  Zadnjih mesec dana, nas, zalutalu žensku janjad u Srbiji, jedan doktor opšte prakse uči kako da budemo prave žene. Njegova prva lekcija se odnosi na to da je muškarac (...)

 • Tri pitanja o emocionalnom radu

  Tri pitanja o emocionalnom radu

  Nedavno je tip s kojim sam par puta izašla prolazio kroz teško razdoblje. Dopisivali smo se o tome i ja sam mu napisala "ako mogu nešto učiniti kako bih ti pomogla i (...)

 • Seksistička prtljaga: Znanost stalno podcjenjuje žene

  Seksistička prtljaga: Znanost stalno podcjenjuje žene

  U svojoj novoj knjizi "Inferior: How Science Got Women Wrong" Angela Saini tvrdi kako nas je "seksistička prtljaga" unutar znanosti krivo uvjerila u to da su žene (...)

<< < 3 4 5 6 7 > >>

Iz drugih medija

AEM