Članci s tagom: olimpijske-igre

 • Nema politizacije Igara poručuju i Rusi i MOO

  Nema politizacije Igara poručuju i Rusi i MOO

  Rusko je Ministarstvo unutarnjih poslova u najnovijem priopćenju jasno dalo do znanja da će se oni koji krše rusku zabranu "promocije LGBT životnog stila (...)

 • Feminizam iz pera sportskih blogerica

  Feminizam iz pera sportskih blogerica

  Olimpijske igre svake četiri godine donose nekoliko tjedana prepunih sportskih događanja i svake četiri godine oči javnosti uperene su u sportska nadmetanja, osvajanje (...)

 • Sinonim za slabu igru je - pička

  Sinonim za slabu igru je - pička

  Kao što već cijela nacija zna, hrvatska rukometna reprezentacija izgubila je u polufinalnoj utakmici na OI od Francuske. A izgubili su jer su kako kažu "igrali k'o (...)

 • Lijepa naša Antonija Mišura

  Lijepa naša Antonija Mišura

  Kad govorimo o ženama na Olimpijskim igrama, ovogodišnje su Igre po mnogo čemu iznimne. Vjerojatno ste već čuli kako je sportašica više nego ikad, kako i Saudijska (...)

 • Novo olimpijsko pravilo: Igraj kao žena!

  Novo olimpijsko pravilo: Igraj kao žena!

  Caster Semenya bila je svjetska prvakinja sve dok nije poslana na 11-mjesečno invazivno spolnog testiranje jer je bila prebrza i previše mišičava.

 • Brže, više, jače - ali ništa manje seksističke OI

  Brže, više, jače - ali ništa manje seksističke OI

  Australska plivačica Leisel Jones se kvalificirala za svoje prve Olimpijske igre s četrnaest godina. Četrnaest. Bila je u devetom razredu.

 • Samo ženstvene sportašice mogu na Olimpijske igre?

  Samo ženstvene sportašice mogu na Olimpijske igre?

  Godine 2009. južnoafrička atletičarka Caster Semenya bila je primorana, kao maloljetna sportašica, pod medijskom paskom globalnih medija, podvrgnuti se testu (...)

 • Somalijske trkačice preskočile barijere!

  Somalijske trkačice preskočile barijere!

  Iako smo naviknuli na isključivo strašne i srceparajuće priče iz Somalije, zemlje koja se bori s nikad gorom epidemijom gladi te valom nasilja, ovaj put imamo dobre (...)

<< < 1 2

Iz drugih medija

AEM