Članci s tagom: obitelj

 • Mit o strancu

  Mit o strancu

  Gotovo svaka djevojčica dobit će u nekom trenutku savjet – "nemoj noću ići sama". Savjetovat će joj se da se ne odvaja od prijateljica, kako je najbolje da (...)

 • Ni muškarci na visokim položajima ne mogu imati sve

  Ni muškarci na visokim položajima ne mogu imati sve

  Max Schireson , predsjednik uprave uspješne softverske tvrtke MongoDB, podijelio je svoju frustriranost zbog činjenice da muškarce poput njega, koji su na visokim (...)

 • 'Zavisi od nas i onoga što dozvolimo drugima da rade u naše ime'

  'Zavisi od nas i onoga što dozvolimo drugima da rade u naše ime'

  Kao bivši izraelski vojnik u obrambenim snagama Izraela, vidio sam kako zaprepašćujuće tretiramo Palestince/ke, Znao sam o Gazi iz priča.

 • Ništa od priziva savjesti za matičare/ke

  Ništa od priziva savjesti za matičare/ke

  Matičari/ke se neće moći pozivati na priziv savjesti kada će pred njih doći osobe istog spola koje žele sklopiti životno partnerstvo, razjašnjeno je na saborskom (...)

 • Odgajajući djevojčicu koja ne voli ružičasto

  Odgajajući djevojčicu koja ne voli ružičasto

  Postoji mnogo razloga zašto je još jednom moja kćer zatražila da promijeni ime u Sam. Sam može također biti i žensko ime, objašnjavala sam joj, nadaćuji se.

 • Zakon o životnom partnerstvu dobro započeo

  Zakon o životnom partnerstvu dobro započeo

  Prvo saborsko čitanje prijedloga Zakona o životnom partnerstvu započelo je bolje od očekivanog. Ministar uprave Arsen Bauk otvorio je izlaganje napomenom (...)

 • Otac na roditeljskom dopustu

  Otac na roditeljskom dopustu

  Oko 1000 očeva u Hrvatskoj svake godine iskoristi svoje pravo na roditeljski dopust što čini svega 3% od ukupnog broja korisnika/ca roditeljskog dopusta.

 • Za tradicionalnu obitelj - spremna!

  Za tradicionalnu obitelj - spremna!

  Govor Ruže Tomašić u Europskom parlamentu idealno se uklapa u sveprisutnu bojazan za ugroženost tradicionalne, patrijarhalne obitelji, koja, osim što osigurava (...)

 • Budi tata!

  Budi tata!

  Udruge RODA - Roditelji u akciji i CESI - Centar za edukaciju, savjetovanje i istraživanje u okviru partnerskog projekta Budi tata su tijekom studenoga (...)

 • Obitelj je ljubav, sve ostalo je nešto drugo

  Obitelj je ljubav, sve ostalo je nešto drugo

  Često zadnjih mjeseci čujem "Zašto se toliko živciraš oko referenduma pa on te se ne tiče. U braku si i imaš dijete". Živciram se jer ova inicijativa svodi obitelj (...)

<< < 2 3 4 5 6 > >>

Iz drugih medija

AEM