Članci s tagom: nezaposlenost

 • Sindikat nezaposlenih tuži državu

  Sindikat nezaposlenih tuži državu

  Sindikat nezaposlenih Hrvatske (SNH) podnio je tužbu Upravnom sudu protiv Republike Hrvatske – Ministarstva rada i mirovinskog sustava zbog (...)

 • S faksa na posao? Samo na filmu!

  S faksa na posao? Samo na filmu!

  Sa stopom nezaposlenosti među friško diplomiranima od 25%, čovjek bi očekivao da TV kuće i neizbježni Hollywood daju sve od sebe da osmisle nove sadržaje s kojima bi (...)

 • Od siromaštva i nasilja do financijske i emocionalne stabilnosti

  Od siromaštva i nasilja do financijske i emocionalne stabilnosti

  Za veće društvene promjene po pitanju obiteljskog nasilja nisu dovoljne samo udruge i pojedinci/ke sa Zavoda za zapošljavanje i Centara za socijalnu skrb, već je potrebna i vizija države te funkcioniranje institucija na posve drugačiji način. Za to su potrebne, između ostalog, strukturne reforme obrazovanja kao i potpuno drugačiji način pristupa tržištu rada, istaknuto je na okruglom stolu povodom završetka projekta "Utiranje puta od siromaštva i nasilja ka financijskoj i emocionalnoj stabilnosti".

 • Je li recesija seksistička?

  Je li recesija seksistička?

  Muškarci kupuju donje rublje. Ekonomisti kupuju kamp prikolice. Parovi se rastaju. Obavlja se više facelift-inga. Komunalna poduzeća gube veće (...)

 • Algebrine stipendije namijenjene i ženama iznad 40 godina

  Algebrine stipendije namijenjene i ženama iznad 40 godina

  Mladi do 25 godina, žene iznad 40 godina, nezaposleni i poduzetnici početnici mogu konkurirati za vrijedne stipendije za informatičko i poslovno obrazovanje u sklopu novog ciklusa programa "Put do boljeg radnog mjesta". Algebra i partneri projekta dosad su u sklopu ove inicijative podijelili stipendije ukupne vrijednosti veće od 2 milijuna kuna, a ove će godine u suradnji s portalom MojPosao po prvi puta organizirati i besplatnu radionicu o korištenju novih medija i društvenih mreža za pronalaženje boljeg posla.

 • E, sad si tek prava mama!

  E, sad si tek prava mama!

  Da krenemo od početka, da se predstavim. Imam 31 godinu, mama sam 10,5 mjesečnog sinčića, zaposlena na neodređeno kod istog poslodavca skoro pa 3 godine i (...)

 • Europska izgubljena generacija: mladi i nadobudni u EU

  Europska izgubljena generacija: mladi i nadobudni u EU

  prevela i prilagodila: Nada Kujundžić Viola Caon napustila je rodnu Italiju u potrazi za zaposlenjem. Sada se vraća kako bi doznala kako (...)

 • Zašto sam odlučila reći "Zbogom" Hrvatskoj?

  Zašto sam odlučila reći "Zbogom" Hrvatskoj?

  "Imam 27 godina, po struci sam profesorica hrvatskog jezika i književnosti odnosno, po novom, magistra edukacije istog predmeta. Aktivno govorim, pišem i razgovaram (...)

 • HRVATICAMA DOŠLA POSLOVNA PONUDA IZ NJEMAČKE!

  HRVATICAMA DOŠLA POSLOVNA PONUDA IZ NJEMAČKE!

  MARIJA SABOLIĆ HRVATICAMA DOŠLA POSLOVNA PONUDA IZ NJEMAČKE! Takav je podnaslov trebao stajati u članku Jutarnjeg lista, (...)

 • Praksom do nove šanse na tržištu rada

  Praksom do nove šanse na tržištu rada

   "Predrasude da će žena pretpostaviti obitelj poslu. I danas doživljavamo na intervjuima pitanja o privatnom životu. Smatra se da nam je  mjesto u kuhinji, krevetu, da su za nas "jednostavniji"poslovi....da ne možemo biti stručne i stručnije od muških kolega. Mi smo još  uvijek jako patrijarhalno društvo."  iskustvo je koje nam iznosi Dubravka Horvatić (56), visokoobrazovana i dugotrajno nezaposlena žena.

<< < 5 6 7 8 9 > >>

Iz drugih medija

AEM