Članci s tagom: naomi-wolf

 • Naomi Wolf za Libelu: 'Žene su hrabre otkad je žena'

  Naomi Wolf za Libelu: 'Žene su hrabre otkad je žena'

  Surfala sam prije kojih tjedan dana neumorno po webu, čitajući reportaže i vijesti o prosvjedima u Turskoj te pomalo mazohistički čitala sve komentare ispod (...)

 • Seksizam i mizoginija - u čemu je razlika?

  Seksizam i mizoginija - u čemu je razlika?

  Australski rječnik od sada sadrži promijenjenu definiciju mizoginije koja odražava činjenicu da ta riječ označava "duboko ukorijenjene predrasude" (...)

 • Možemo li se povezati s globalnom budućnošću feminizma?

  Možemo li se povezati s globalnom budućnošću feminizma?

  Na zapadu, feminizam je u zastoju. No, u ostalim dijelovima svijeta, žene su u njemu otkrile novi model prosvjetiteljstva u pogledu prava i sloboda. Platforma "Pa što?" feminizma uobičajena je na zapadu: 40 godina nakon drugog vala zastoj je očigledan. Za žene na zapadu uobičajena su zaposlenja u srednjem menadžmentu i na općenito slabije plaćenim poslovima. Mali dio elite ima fenomenalne karijere, plaća drugim ženama nisku cijenu za pomoć pri odgoju djece i u kućanskim poslovima.

 • Naomi Wolf: radikalna ili egocentrična?

  Naomi Wolf: radikalna ili egocentrična?

  Prevela i prilagodila Nada Kujundžić Feministica i ljepotica koja je od vlastitog životnog iskustva napravila pravu malu tvornicu bestsellera, uhićena je zbog (...)

 • WikiLeaks: Junaštvo i kazna

  WikiLeaks: Junaštvo i kazna

  Prije neg o sam sjela da napišem ovaj tekst, pogledala sam film V for Vendetta i moram priznati da sam plakala. U mojoj bi verziji filma V, doduše, (...)

 • Naomi Wolf, romantična revolucionarka u salonskim cipelama

  Naomi Wolf, romantična revolucionarka u salonskim cipelama

  Naomi Wolf, liberalna feministica, socijalna aktivistica i politička konzultantica, početkom devedesetih objavila je svoje do sada najradikalnije djelo "Mit o (...)

 • Naomi Wolf s Vesnom Pusić, Sanjom Sarnavkom, Andreom Zlatar...

  Naomi Wolf s Vesnom Pusić, Sanjom Sarnavkom, Andreom Zlatar...

  U subotu je u Močvari, u sklopu Zagrebi! festivala održan okrugli stol na temu "Održiva demokracija" na kojem su glavne gošće bile Naomi Wolf, Vesna Pusić, Sanja Sarnavka i Andrea Zlatar. Prvi je dio okruglog stola bio posvećen pitanjima žena u politici i kandidaturi Vesne Pusić i njenim mogućnostima da postane predsjednica RH.

 • Sudar civilizacija

  Tako je otprilike izgledalo sinoćnje predavanje Naomi Wolf u nažalost polupraznoj dvorani Jedinstvo. Da se razumijemo, žena je sjajna, sve što priča stoji, i (...)

 • U susret večerašnjem predavanju Naomi Wolf

  U susret večerašnjem predavanju Naomi Wolf

  Danas je započeo Zagrebi! festival na kojem večeras o održivoj demokraciji govori spisateljica i aktivistkinja Naomi Wolf. Pogledajte što je na press konferenciji rekla o feminizmu te izjave za Tportal o društveno-političkoj situaciji u Hrvatskoj, našem zakonu o medicinski potpomognutoj oplodnji, ljepoti...

 • Naomi Wolf zvijezda 2. Zagrebi! Festivala

  Naomi Wolf zvijezda 2. Zagrebi! Festivala

  Ovog petka, 11. rujna u prostorima kluba Močvara i Zagrebačkog centra za nezavisnu kulturu i mlade počinje 2. Zagrebi! Festival, dvodnevni festival koji kroz različite forme umjetničkog i intelektualnog izražavanja promovira teme o kojima je za sada korisnije šutjeti. Kao glavna zvijezda ovogodišnjeg izdanja u Zagreb na Zagrebi! dolazi američka društveno angažirana autorica Naomi Wolf.

Iz drugih medija

AEM