Članci s tagom: mmh

 • Zakon o mladima mora biti u službi mladih

  Zakon o mladima mora biti u službi mladih

  Mreža mladih Hrvatske (MMH), krovna organizacije mladih koja okuplja 64 udruge mladih i za mlade, 25. veljače održala je u Europskom domu javnu raspravu o Zakonu o (...)

 • Ima li mjesta za mlade žene u svijetu rada?

  Ima li mjesta za mlade žene u svijetu rada?

  Dok Vlada pod krinkom fleksibilizacije zapošljavanja želi 'progurati' nesigurne oblike rada te smanjiti radnička prava izmjenama Zakona o radu, položaj mladih u (...)

 • Nakon ovakvih rezultata, građanski odgoj i obrazovanje itekako su nam potrebni!

  Nakon ovakvih rezultata, građanski odgoj i obrazovanje itekako su nam potrebni!

  Kurikulum građanskog odgoja i obrazovanja, usprkos nedostacima, počeo je mijenjati školu u smjeru demokratske zajednice odlučivanja i daljnje napore treba nastavkom (...)

 • Svaka peta mlada osoba u povećanom je riziku od siromaštva

  Svaka peta mlada osoba u povećanom je riziku od siromaštva

  Danas je Mreža mladih Hrvatske održala je performans ispred Vlade RH kako bi upozorila da je položaj mladih u Hrvatskoj i dalje iznimno loš te da mladima (...)

 • "NE tako okrugli stol - Biti mlada LGBT osoba u Hrvatskoj"

  "NE tako okrugli stol - Biti mlada LGBT osoba u Hrvatskoj"

  U utorak, 11. lipnja u AKC Medika održao se "NE tako okrugli stol – Biti mlada LGBT osoba u Hrvatskoj". Tribina je nastala kao jedna od osmišljenih akcija (...)

 • Informacija, edukacija, aktiviranje!

  Informacija, edukacija, aktiviranje!

  U petak, 24. svibnja, u prostorima Zelene akcije održana je tribina pod naslovom Mlade žene i tržište rada . Tribinu je organizirala inicijativa Za (...)

 • Reforme treba provoditi, o njima ne treba pričati

  Reforme treba provoditi, o njima ne treba pričati

  U organizaciji Mreže mladih Hrvatske, 14. studenog 2011., u prostoru Novinarskog doma, održan je okrugli stol s čelnicima političkih stranaka, a fokus rasprave bili su mladi i njihova (ne)kvaliteta života. Održana rasprava nastojala je obuhvatiti pitanja vezana uz nacionalnu politiku za mlade, potporu razvoju organizacija mladih u RH, položaj mladih na hrvatskom tržištu rada, te obrazovanje za ljudska prava i demokratsko građanstvo.

 • Udruge se po prvi put predstavile publici na INmusic Festivalu

  Udruge se po prvi put predstavile publici na INmusic Festivalu

  Ove godine T-Mobile INmusic je proširio festivalsku ponudu i na edukativne sadržaje te je u svoj program po prvi puta uvrstio i predstavljanje OCD-a, odnosno organizacija civilnog društva. Festivalskoj publici su 22. i 23. lipnja svoje područje i program djelovanja predstavile udruge: CESI – Centar za edukaciju, savjetovanje i istraživanje,  Centar za mirovne studije, GONG, Mreža mladih Hrvatske, Queer Zagreb, Transparency International Hrvatska i Zelena Akcija.

 • Predstavljanje organizacija civilnog društva na T-mobile INmusic Festivalu

  Predstavljanje organizacija civilnog društva na T-mobile INmusic Festivalu

  Ove godine T-Mobile INmusic širi festivalsku ponudu i na edukativne sadržaje uvrštavajući u svoj program po prvi puta predstavljanje NGO-a, odnosno nevladinih organizacija. Festivalskoj publici će 22. i 23. lipnja svoje područje i program djelovanja predstaviti nevladine organizacije: CESI – Centar za edukaciju, savjetovanje i istraživanje,  Centar za mirovne studije, GONG, Mreža mladih Hrvatske, Queer Zagreb, Transparency International Hrvatska i Zelena Akcija.

 • Kodeks o savjetovanju javnosti donesen bez sudjelovanja javnosti

  Kodeks o savjetovanju javnosti donesen bez sudjelovanja javnosti

  Vlada RH, na sjednici održanoj 21. studenog 2009. godine, prihvatila je Kodeks savjetovanja sa zainteresiranom javnošću u postupcima donošenja zakona, drugih propisa i akata. Ironično je što je takav kodeks donesen na zatvorenoj sjednici Vlade te bez sudjelovanja javnosti i Savjeta za razvoj civilnog društva. U nastavku donosimo reakciju organizacija civilnog društva.

<< < 1 2 3 4 > >>

Iz drugih medija

AEM