Članci s tagom: mladi

 • Mladi i povjerenje trebaju biti na prvom mjestu

  Mladi i povjerenje trebaju biti na prvom mjestu

  U Zagrebu je 27.10. u organizaciji CESI održana konferencija "Dobre prakse i politike seksualnog i reproduktivnog zdravlja i prava mladih" .

 • Pošto kila znanja?

  Pošto kila znanja?

   

  Tema ovogodišnjeg obilježavanja dana mladih u hrvatskoj je "Dostupno visoko obrazovanje kao preduvjet održivog društva".

  Pitanje  besplatnog i dostupnog obrazovanja bila je jedna od gorućih tema koju su ovog proljeća potaknuli studentski prosvjedi.

 • Je li moguće da je to ljubav

  Je li moguće da je to ljubav

  Istraživanje koje je 2006. godine proveo Centar za edukaciju, savjetovanje i istraživanje - CESI, pokazalo je da su dvije trećine mladih osoba bile u vezi s osobom koja se prema njima ponašala nasilno. Pritom su ti nasilnici najčešće nastojali kontrolirati i dominirati drugom osobom, dok je manje bilo prisutno spolno nasilje i tjelesna agresija.

 • SEKSUALNA EDUKACIJA - BOLJE CJEPIVO NEGO INFORMACIJA!

  SEKSUALNA EDUKACIJA - BOLJE CJEPIVO NEGO INFORMACIJA!

  Protekle četiri godine svjedočimo krajnjoj nesposobnosti i nekompetentnosti Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta da konačno riješi problem seksualne edukacije u Hrvatskoj. Nakon što je još uvijek neslužbeno "odbačen" program zdravstvenog odgoja, javnosti se plasira priča oko cjepiva protiv HPV-a.

Iz drugih medija

AEM