Članci s tagom: mladi

 • Završio projekt "365 dana aktivizma protiv rodno uvjetovanog nasilja"

  Završio projekt "365 dana aktivizma protiv rodno uvjetovanog nasilja"

  "U Međimurskoj županiji ne postoji dovoljan broj udruga/institucija/savjetovališta koji bi se ovim problemom sustavno bavili, stoga je važno da mladi unatoč svemu ne misle kako se nemaju kome obratiti ukoliko imaju problem. Potičemo sve da ne šute o nasilju, te da problem prijave nekoj od relevantnih institucija." poručuju iz udruge Zora na kraju svog projekta 365 dana aktivizma protiv rodno uvjetovanog nasilja.

 • Kako izgubiti nevinost?

  Kako izgubiti nevinost?

  Donosimo intervju sa redateljicom dokumentarnih filmova Therese Shechter o njezinom novom projektu Kako izgubiti nevinost (How to Lose your Virginity).

 • Ako nije fizičko, ne znači da nije nasilje

  Ako nije fizičko, ne znači da nije nasilje

  Ove godine i udruga Zora slavi Valentinovo, međutim na malo drugačiji način od ostalih. Posljednjih nekoliko dana Zora je započela s emitiranjem TV spota "Ako nije fizičko, ne znači da nije nasilje" na lokalnim televizijama diljem Hrvatske - Čakovečka televizija, Varaždinska televizija, Kanal RI, TV Šibenik i TV Plus. Time su se lokalne televizije uključile u borbu protiv rodno uvjetovanog nasilja na jedan od najboljih načina - educiranjem odnosno širenjem informacija.

 • Zemlja koja ima ovakvu mladost ne mora brinuti za svoju budućnost

  Zemlja koja ima ovakvu mladost ne mora brinuti za svoju budućnost

  Prošli je tjedan GONG objavio rezultate istraživanja o političkoj pismenosti mladih i njihovim stavovima o Europskoj uniji. Bila je to prigoda za još jedno (...)

 • Generacija sextinga

  Generacija sextinga

  Prevela Nada Kujundžić Jane*, tinejdžerka iz New Jerseya, zna da je postavljanje golišavih fotografija na Facebook nedolično.

 • O MENI BRINE MZOŠ - NEPROCJENJIVO!

  O MENI BRINE MZOŠ - NEPROCJENJIVO!

  Mladi tek pred kraj osnovne škole saznaju kako se zovu njihovi spolni organi, a o temama kao što su orgazam, oralni i analni seks ne saznaju ništa tokom cijelog školovanja. Podučava ih se da su djeca nastala medicinski potpomognutom oplodnjom "klonovi" i da se "mogu osjetiti usamljena među normalno rođenom djecom" . CESI i Inicijativa mladih u subotu, 20. studenog 2010. od 11 do 13 sati na Cvjetnom trgu organiziraju akciju SEX NA EX! O MENI BRINE MZOŠ - NEPROCJENJIVO!

 • Kondom djelo Sotone?

  Kondom djelo Sotone?

  Seksualni odgoj u Poljskoj je na mizernoj razini, škole mu posvjećuju malo pažnje, često su za taj odgoj zadužene nekvalificirane osobe koje umjesto informiranja mladih o seksu, šire o njemu mitove ili zastrašuju mlade. To su glavni zaključci studije nevladine obrazovne organizacije "Ponton" o stanju ovog odgoja u Poljskoj, prema mnogima, najkatoličkijoj zemlji Europe. Iz pitanja koje mladi postavljaju vidi se da malo ili gotovo ništa ne znaju o ljudskoj fiziologiji, odrastanju...Ukratko, kako tvrdi Aleksandra Jozefovska, koja je vodila istraživanje, mladi ne razgovaraju o intimnim stvarima s roditeljima, ali malo o tome mogu doznati i u školi.

 • Zora uputila nakladi Algoritam prosvjedno pismo

  Zora uputila nakladi Algoritam prosvjedno pismo

  U vremenu kad mladi u formalnom obrazovanju ne dobivaju informacije o seksualnosti i intimnim odnosima koje bi trebali, a roditelji imaju sve manje vremena za njih, čitanje ovakve knjige smatram ne samo neprikladno, nego u najmanju ruku i opasno.
  Ono što odrasli procijene kao smiješno, mladi bi vrlo lako mogli procijeniti da je to točna informacija i time se voditi.

 • Ostavljeni mladić snimio se kako tuče djevojku kao dokaz da nije "luzer"

  Ostavljeni mladić snimio se kako tuče djevojku kao dokaz da nije "luzer"

  - Dečko je ćuškanjem bivše djevojke svojoj vršnjačkoj skupini pokazao da nije luzer - objašnjava njegov i postupak njemu sličnih prof. dr. Marina Ajduković sa zagrebačkog Pravnog fakulteta. Da različiti oblici nasilja u vezama mladih nisu rijetkost, potvrđuje i istraživanje koje je sa svojim suradnicima provela prije dvije godine na približno tisuću i pol mladih Osječana i Zagrepčana u dobi od 13 do 19 godina.

 • "Mlada žena u politici još je uvijek čudo"

  "Mlada žena u politici još je uvijek čudo"

  Vanja Vidiček ima 26 godina i u ovom je sazivu najmlađa članica Županijske skupštine Krapinsko-zagorske županije. Članica je SDP-a i potpredsjednica Foruma mladih (...)

Iz drugih medija

AEM