Članci s tagom: mladi

 • "Liga drolja" u američkoj srednjoj školi

  "Liga drolja" u američkoj srednjoj školi

  Nedavna istraga provedena u američkoj srednjoj školi Piedmont otkrila je postojanje tzv. "Lige drolja" ( Fantasy Slut League ), koju je osnovala skupina (...)

 • Mlade nitko ne uči kritički se odnositi prema medijskom sadržaju

  Mlade nitko ne uči kritički se odnositi prema medijskom sadržaju

  Čak 21 posto Hrvatske čine mladi u dobi od 15 do 30 godina starosti. Od toga 90 posto svaki dan prati televizijski program, 96 posto ih koristi internet kod kuće, a (...)

 • "Mladi, napustite trulu Francusku!"

  "Mladi, napustite trulu Francusku!"

  Izuzetno visoka i stoga zabrinjavajuća stopa nezaposlenosti mladih jedna je od izravnih posljedica krize koja trese svijet, a posebno (...)

 • Skupa samostalnost

  Skupa samostalnost

  U sklopu novih mjera štednje premijer Velike Britanije David Cameron nedavno je najavio ukidanje socijalnih naknada za stanovanje (...)

 • Na mladima svijet (ne) ostaje!

  Na mladima svijet (ne) ostaje!

  U Europskoj uniji stopa nezaposlenosti mladih osoba popela se na 20, 5 posto , pokazalo je zadnje izvješće Europskog zavoda za (...)

 • Najmlađa gradonačelnica na svijetu

  Najmlađa gradonačelnica na svijetu

  Preuzevši mjesto gradonačelnika grada Allara, petnaestogodišnja Bashaer Othman postala je najmlađom osobom na svijetu koja trenutno obavlja takvu funkciju. Položaj gradonačelnice povjeren joj je u sklopu inicijative koja podupire osnaživanje mladih u donošenju ključnih odluka unutar palestinskih područja.

 • Sukob civilizacija

  Sukob civilizacija

  Nevjerojatno je da je neki reklamaški mag odobrio ideju u kojoj se ideju širenja Europske unije mladima, dakle građanima EU u dobi između 16 i 24 godine, pokušava (...)

 • Europska izgubljena generacija: mladi i nadobudni u EU

  Europska izgubljena generacija: mladi i nadobudni u EU

  prevela i prilagodila: Nada Kujundžić Viola Caon napustila je rodnu Italiju u potrazi za zaposlenjem. Sada se vraća kako bi doznala kako (...)

 • Nužno je uvesti sustavnu edukaciju o seksualnosti u škole

  Nužno je uvesti sustavnu edukaciju o seksualnosti u škole

  U više od 60 posto prijavljenih slučajeva u Hrvatskoj, žrtve seksualnog nasilja maloljetne su osobe. Potrebno je upozoriti javnost na rasprostranjenost seksualnog nasilja među mladima i potrebu uvođenja sustavnih preventivnih edukacija u osnovno i srednje obrazovanje. Odsustvo sustavne edukacije o seksualnosti i svim njenim aspektima pa tako i seksualnom nasilju dovodi mlade u situaciju da postaju najvulnerabilnija skupina.

 • Reforme treba provoditi, o njima ne treba pričati

  Reforme treba provoditi, o njima ne treba pričati

  U organizaciji Mreže mladih Hrvatske, 14. studenog 2011., u prostoru Novinarskog doma, održan je okrugli stol s čelnicima političkih stranaka, a fokus rasprave bili su mladi i njihova (ne)kvaliteta života. Održana rasprava nastojala je obuhvatiti pitanja vezana uz nacionalnu politiku za mlade, potporu razvoju organizacija mladih u RH, položaj mladih na hrvatskom tržištu rada, te obrazovanje za ljudska prava i demokratsko građanstvo.

Iz drugih medija

AEM