Članci s tagom: mizoginija

 • Nezaštićene indijske žene

  Nezaštićene indijske žene

  Nakon što su petogodišnju djevojčicu okrutno silovala dvojica muškarca, Indija je opet u šoku. Nasilje nad ženama tamo je duboko ukorijenjeno u društvu.

 • Igre bez feminizma

  Igre bez feminizma

  Neki dan sam pregledavala Facebook i vidjela da je jedna poznanica objavila članak na temu treće sezone Igre prijestolja, komentirajući "Ne dovoljno skoro".

 • Možemo li prestati nazivati jedne druge droljama i kurvama?

  Možemo li prestati nazivati jedne druge droljama i kurvama?

  Na kraju filma Mean Girls ( Opasne djevojke ), u trenutku kad se sve juniorke okupe u dvorani kako bi raspravile o uvredama iz tzv.

 • Što nas sutra čeka u zemlji velikog seksizma?

  Što nas sutra čeka u zemlji velikog seksizma?

  Obiteljski centar Varaždinske biskupije , koji sam sebe opisuje kao ustanovu čija je zadaća i poslanje promicati vrednote bračnog i obiteljskog života, brinuti (...)

 • Masovni protesti diljem Indije nakon grupnog silovanja studentice

  Masovni protesti diljem Indije nakon grupnog silovanja studentice

  U tijeku su prosvjedi desetaka tisuća građana na ulicama Delhija nakon silovanja mlade studentice medicine prošlog tjedna. Indijci su još jednom ostali zgroženi (...)

 • Seksizam i mizoginija - u čemu je razlika?

  Seksizam i mizoginija - u čemu je razlika?

  Australski rječnik od sada sadrži promijenjenu definiciju mizoginije koja odražava činjenicu da ta riječ označava "duboko ukorijenjene predrasude" (...)

 • Studentice u borbi protiv seksualne industrije

  Studentice u borbi protiv seksualne industrije

  Posljednjih se godina diljem Velike Britanije javlja sve više novih feminističkih skupina. Mnogo je ´okidača´ za ovaj procvat feminizma, primjerice, sve veći broj feminističkih blogova koji nadahnjuju mnoge žene, te otvaraju prostor za interakciju i mobilizaciju. No možda najveći poticaj stvaranju feminističkih udruga predstavlja jačanje pornografske i seksualne industrije, osobito način na koji se iste u posljednje vrijeme sve više okreću mladima (poglavito studentskoj populaciji) kao potencijalnim potrošačima.

 • Čudovišno

  Čudovišno

  Kanye West, Beyoncé i Jay-Z teško da bi mogli biti Libelin par rukavica. No, možda bi ih ipak morali malo bolje pogledati. Album Kanye Westa My Beautiful Dark (...)

<< < 6 7 8 9 10

Iz drugih medija

AEM