Članci s tagom: mirjana-krizmanic

 • Mirjana Krizmanić dobila nagradu "Žena godine" koju dodjeljuje časopis Zaposlena

  Mirjana Krizmanić dobila nagradu "Žena godine" koju dodjeljuje časopis Zaposlena

  "Jedan je od mojih uzora, kao žena i kao stručnjak. Moralna je vertikala ove zemlje. Njezina je vrijednost što vrlo važne stvari može reći na jednostavan način prihvatljiv svima, " nakon čestitki rekla je odvjetnica Silvana Smodlaka.  Znanstvenicu, uglednu psihologinju i sveučilišnu profesoricu te aktivisticu Mirjanu Krizmanić, žiri časopisa Zaposlena prepoznao je kao uzor svim ženama i kao jedan od najvažnijih glasova borbe za ravnopravnost spolova. Pored pobjednice Mirjane Krizmanić, ovogodišnje kandidatkinje su bile i Damjana Domanovac, Ljiljana Pišpek Mlinarić, Rašeljka Maras Juričić i Darija i Iris Bostjančić.

 • Žene u hrvatskim tvrtkama rijetko doguraju dalje od srednje razine menadžmenta

  Žene u hrvatskim tvrtkama rijetko doguraju dalje od srednje razine menadžmenta

  Teorija domaćeg Ustava kaže da su muškarci i žene ravnopravni građani. Svakodnevna hrvatska praksa i statistika pokazuju da žene na svojim poslovima primaju 12 posto niže plaće od muških kolega, da ih u ukupnom broju nezaposlenih ima čak  54,9 posto, da se manje od 10 posto žena nalazi u poslovnom svijetu na vodećim pozicijama te da u hrvatskom tvrtkama rijetko doguraju dalje od srednje razine menadžmenta.

 • Pravo na roditeljstvo

  Pravo na roditeljstvo

  - Koliko ja znam u Hrvatskoj je još uvijek dopušteno da žene koje nisu udane prirodnim putem rađaju djecu. Drugim riječima, dopušteno im je da imaju djecu bez supruga. A zašto onda to ne mogu umjetnom oplodnjom?

 • Nagrada "Zagrepčanka godine" prof. Mirjani Krizmanić

  Nagrada "Zagrepčanka godine" prof. Mirjani Krizmanić

  Mirjana Krizmanić, umirovljena profesorica, predložena je za nagradu za dugogodišnje javno djelovanje i doprinos afirmaciji žena u društvu te popularizaciji psihologijske znanstvene misli. Izabrana je među 20 kandidatkinja prijavljenih na javni natječaj za nagradu "Zagrepčanka godine".

Iz drugih medija

AEM