Članci s tagom: medjunarodni-dan-ljudskih-prava

 • Razlike nisu prepreke, za društvo bez diskriminacije

  Razlike nisu prepreke, za društvo bez diskriminacije

  Suzbijanje diskriminacije i rušenje predrasuda o "drugačijima" ciljevi su medijske kampanje "Razlike nisu prepreke. Za društvo bez diskriminacije" , koja je (...)

 • Tko ima pravo na ljudska prava?

  Tko ima pravo na ljudska prava?

  Desetog prosinca još smo jednom kolektivno obilježili/e Međunarodni dan ljudskih prava. Kao i povodom drugih sličnih konferencija, obljetnica i izvješća na ovu temu, (...)

 • Mediji kao stereotipni odraz patrijarhata

  Mediji kao stereotipni odraz patrijarhata

  Povodom Međunarodnog dana ljudskih prava Agencija za elektroničke medije održala je okrugli stol Rodna ravnopravnost u medijima u Hrvatskom novinarskom domu (...)

 • Ljudska prava 365*

  Ljudska prava 365*

  10. prosinca 1948. godine potpisana je Univerzalna deklaracije o ljudskim pravima. Dvije godine kasnije, Opća skupština Ujedinjenih naroda/nacija proglasila je 10. (...)

 • Kako je organiziran Pride u Beogradu

  Kako je organiziran Pride u Beogradu

  Povodom 10. prosinca, Međunarodnog dana ljudskih prava, portali Lgbt.ba i Diskriminacija.ba napravili su zajedničku kampanju čija je tema sloboda okupljanja (...)

 • Mediji otkrili ljudska prava!

  Mediji otkrili ljudska prava!

  Na Dan ljudskih prava, 10.prosinca, predstavljena je publikacija Putokazi prema slobodnim i odgovornim medijima u Kući ljudskih prava.

 • Žene se teže zapošljavaju, češće rade na određeno vrijeme, imaju niže plaće i mirovine

  Žene se teže zapošljavaju, češće rade na određeno vrijeme, imaju niže plaće i mirovine

  Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova Višnja Ljubičić na konferenciji za novinare/ke hrvatskih pravobranitelja/ica u povodu današnjega Međunarodnog dana (...)

 • Okrenimo se prošlosti!

  Okrenimo se prošlosti!

  Platforma 112 - Za Hrvatsku vladavine prava povodom 10. prosinca, Međunarodnog dana ljudskih prava, želi još jednom potaknuti javnost i odgovorne u (...)

Iz drugih medija

AEM