Članci s tagom: medicina

 • Istine o psihoterapiji

  Istine o psihoterapiji

  Što je to u svojoj prirodi psihoterapija, tko se može njome baviti, sažeta je inačica problematike koja je na konferenciji Istine o psihoterapiji , u (...)

 • Vida Demarin je žena godine

  Vida Demarin je žena godine

  Po izboru časopisa Zaposlena Žena godine 2011 . je liječnica Vida Demarin , predstojnica Klinike za neurologiju KB Sestre milosrdnice u Zagrebu, profesorica (...)

 • Godina kada je homoseksualnost skinuta s liste poremećaja

  Godina kada je homoseksualnost skinuta s liste poremećaja

  38 je godina prošlo otkako je Udruga američkih psihijatara (APA) izbacila homoseksualnost sa liste psihičkih poremećaja. Oni koji i danas vjeruju u psihopatološku (...)

 • Vatikan protiv Nobela za pionira umjetne oplodnje

  Vatikan protiv Nobela za pionira umjetne oplodnje

  Visoko pozicionirani vatikanski dužnosnik rekao je jučer da je odluka Švedske akademije da Nobela za medicinu dodijeli pioniru umjetne oplodnje Robertu Edwardsu potpuno kriva. Ignacio Carrasco de Paula, čelnik Pontifikalne akademije za život, izjavio je da 'bez Edwardsa, ne bi bilo tržišta za prodaju mnoštva jajnih stanica ni hladnjaka prepunih embrija'. 'U najboljem slučaju, oni se usađuju u maternice, no najčešće završavaju napušteni ili umiru, za što je odgovoran novi Nobelovac', dodao je De Paula koji je također i glasnogovornik Vatikana za bio-etiku. No De Paula je naglasio kako govori isključivo u svoje ime. Oko četiri milijuna ljudi u svijetu rodilo se zahvaljujući medicinski potpomognutoj oplodnji.

 • Medikalizacija seksualnosti

  Medikalizacija seksualnosti

  U organizaciji Ženske sobe i Hrvatskoga društva za seksualnu terapiju te Foruma žena SDP-a održano je predavanje dr. Leonore Tiefer u prostorima Tribina grada Zagreba na kojem je bilo riječi o medikalizaciji seksualnosti.

<< < 1 2 3

Iz drugih medija

AEM