Članci s tagom: makedonija

 • Napad na reproduktivna prava u Makedoniji

  Napad na reproduktivna prava u Makedoniji

  Ženska reproduktivna prava u posljednje vrijeme primaju udarce sa svih strana, a konzervativne struje čine pružanje otpora sve težim. U jeku galopirajućeg (...)

 • Balkanske robinje 21. stoljeća

  Balkanske robinje 21. stoljeća

  Bosna i Makedonija sklopile su vrlo zabrinjavajući tzv. housemaid sporazum s Katarom, a izgleda da će i Kosovo učiniti istu stvar ovaj mjesec.

 • Napad na LGBT centar u Skopju

  Napad na LGBT centar u Skopju

  U subotu oko 19 sati grupa huligana napala je Centar za podršku LGBTI u Skopju. Ceremoniju otvaranja Nedelje ponosa, prekinula je grupa od 30-tak mladih ljudi koji (...)

 • Otvoren centar za podršku LGBTI osobama u Skopju

  Otvoren centar za podršku LGBTI osobama u Skopju

  Pred kraj 2012. godine u Skopju je otvoren Centar podrške za LGBTI osobe čija misija je jačanje LGBTI zajednice za samozastupanje, kao i mijenjanje pravnog i (...)

 • Prva Povorka ponosa u Makedoniji?

  Prva Povorka ponosa u Makedoniji?

  U suradnji nekoliko nevladinih udruga sprema se prvi Skoplje Pride ! Objavljeno je to na službenom Facebook profilu udruge LGBT United Macedonia koji su naveli kako (...)

 • Prosvjedi u Sloveniji i Makedoniji

  Prosvjedi u Sloveniji i Makedoniji

  Nekoliko tisuća građana i građanki ovaj se vikend okupilo u Ljubljani i Skopju. Zahtjevi su u obje zemlje slični, prosvjednici i prosvjednice traže odstupanje (...)

 • Zagreb podržao makedonsku LGBT zajednicu

  Zagreb podržao makedonsku LGBT zajednicu

  U Makedoniji je prije pet mjeseci osnovana prva organizacija civilnog društva koja u svojem imenu sadržava akronim LGBT s idejom poboljšavanja životne situacije (...)

 • Seksualno iskorištavanje žena na Balkanu raste

  Seksualno iskorištavanje žena na Balkanu raste

  Trgovanje ljudima jedan je od najvećih međunarodnih problema današnjice. Već više od dvadeset godina čitamo i slušamo kako se to događa isključivo ženama i djeci iz (...)

 • Prvi problemi za mlade makedonske LGBT aktiviste

  Prvi problemi za mlade makedonske LGBT aktiviste

  LGBT United Macedonia, nova makedonska LGBT udruga, poslala je zabrinuto priopćenje kojim je još jednom upozorila na katastrofalno stanje ljudskih i LGBT prava u (...)

 • Siromaštvo žena u Makedoniji

  Siromaštvo žena u Makedoniji

  Danas u Makedoniji moć odlučivanja pripada muškarcima što ima veze sa njihovom dominantnom pozicijom u obitelji. Naime, istraživanje dr. sc. Vesne Dimitrievske pokazalo je da su u Makedoniji žene, u odnosu na muškarce, u većem riziku od siromaštva. Faktori koji utječu na siromaštvo žene su obrazovanje, njen ekonomski položaj, životna dob, bračno stanje, etnička pripadnost te vrsta siromašne obitelji kojoj pripada.

<< < 1 2 3 4 5 > >>

Iz drugih medija

AEM