Članci s tagom: lokalni-izbori

 • Žene u politici na području Koprivničko-križevačke županije

  Okrugli stol "Žene u politici na području Koprivničko-križevačke županije" u Koprivnici je organiziralo županijsko Povjerenstvo za ravnopravnost spolova kako bi se javno upozorilo na veliku podzastupljenost žena u politici, razgovaralo o problemima s kojima se susreću žene koje se aktivno bave politikom te raspravile mjere koje se moraju poduzeti kako bi se veći broj žena našao na predstojećim stranačkim listama na sljedećim lokalnim izborima u svibnju 2009. 

 • Jasenka Okroša Herceg za županicu Zagrebačke županije

  Jasenka Okroša Herceg za županicu Zagrebačke županije

  Odlukom Županijskoga vijeća HČSP-a za županicu je kandidirana Jasenka Okroša Herceg mlada dvadesetosmogodišnja ekonomistica iz Ivanić Grada.

 • DA za paritet slikom i riječi

  DA za paritet slikom i riječi

  Potaknut lošim rezultatima, obzirom na spolnu/rodnu strukturu u predstavničkim i izvršnim tijelima vlasti, Centar za ženske studije osmislio je projekt DA za paritet slikom i riječi. Cilj je projekta u političkoj i medijskoj javnosti proširiti spoznaje o potrebi i razlozima primjene načela ravnomjerne zastupljenosti žena i muškaraca na mjestima javnog odlučivanja.

 • Nakon lokalnih izbora promijenit će se način upravljanja u nekim sredinama

  Dr. sc. Marijana Grbeša, stručnjakinja za politički marketing s Fakulteta političkih znanosti u Zagrebu, čije je najuže područje interesa personalizacija politike, za (...)

 • Istra je već spremna za županicu, ali stranke nisu

  Istra je već spremna za županicu, ali stranke nisu

  Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Istarske županije organiziralo je danas okrugli stol o sudjelovanju žena na lokalnim izborima, pod motom "Bez žena se više ne može. 52 posto žena traži najmanje 40 posto vlasti". Okruglom stolu odazvale su se gotovo sve političke stranke i nezavisne liste Istre.

 • U Splitu za sada niti jedna kandidatkinja za gradonačelnicu

  Tko će vladati Banovinom, ovih je dana omiljena tema razgovora u gradu. Kako se bliže lokalni izbori, raspreda se o kandidatima, pa se tako među kombinacijama izrodila ideja da novi poteštat bude - žena.

 • Žani Marević ankete daju 21%

  DA SE lokalni izbori održavaju danas, čak 54 posto građana Metkovića za gradonačelnika bi izabralo Stipu Gabrića Jamba, pokazala je Pulsova anketa koju je naručilo (...)

 • Medijsko praćenje lokalnih izbora

  Medijsko praćenje lokalnih izbora

  Na HRT-u je održan okrugli stol 'Lokalna samouprava i izravni izbori - medijsko praćenje izbornih kampanja' tijekom kojeg se povela i kraća rasprava o položaju žena na izborima. Ocijenjeno je da se o tome ipak treba raspraviti među strankama. Zaključeno je kako bi se u medijima trebalo govoriti o problemu koji žene imaju zbog nametnutih stereotipa, s čime se složila i Novak-Srzić

 • Nada Čavlović Smiljanec za gradonačelnicu Virovitice

  Nada Čavlović Smiljanec za gradonačelnicu Virovitice

  Nada Čavlović Smiljanec kandidatkinja je SDP-a za gradonačelnicu Virovitice. Rođena je 7. studenoga 1959. u Virovitici. PO struci je diplomirana pravnica.

 • 24-godišnja kandidatkinja za gradonačelnicu

  24-godišnja kandidatkinja za gradonačelnicu

  Pravo iznenađenje izazvala je kandidatura Nele Dugi Novački za gradonačelnicu grada Duge Rese na predstojećim lokalnim izborima, i to ispred Zelene liste.

Iz drugih medija

AEM