Članci s tagom: lokalni-izbori

 • Dvije žene u utrci za gradonačelnicu: Krušlin (SDP) - Kapac (HDZ)

  Dvije žene u utrci za gradonačelnicu: Krušlin (SDP) - Kapac (HDZ)

  Kao što je Libela već i najavila , u Pregradi (Krapinsko-zagorska županija) će se za mjesto gradonačelnice boriti dvije žene tako da već sada znamo bar jedan u grad (...)

 • Hoće li sve slike biti ovakve?

  Hoće li sve slike biti ovakve?

  Piše Tajana Broz Ova strogo muška slika sa predstavljanja stranačke koalicije HDZ-HSP-HSS-HSU za Požegu i Požeško-slavonsku županiju sigurno nije (...)

 • Neda Klarić četvrti put u izbornu utakmicu

  Neda Klarić četvrti put u izbornu utakmicu

  Neda Klarić, saborska zastupnica i aktualna šibenska gradonačelnica, ponovno je kandidatkinja HDZ-a za čelnu poziciju u Gradu. Njezina je nominacija, kako je to na (...)

 • "Ukoliko u politici nema žena, govorimo o krnjoj demokraciji"

  Tematska sjednica Odbora za ravnopravnost spolova skupštine Zadarske županije na temu "Žene na lokalnim izborima 2009. godine" održana je jučer u prostorima Doma županije. Ovoj sjednici cilj je bio potaknuti javnu rapravu o primjeni Zakona o ravnopravnosti spolova u dijelu koji se odnosi na političke stranke, odnosno političku partcipaciju žena i njihovo uključivanje na stranačke liste na predstojećim izborima.

 • Limoncin Toth na izbore bez stranačke podrške

  Limoncin Toth na izbore bez stranačke podrške

  Limoncin Toth: Izlazim iz IDS-aLorella Limoncin Toth, bujska gradonačelnica koja privodi kraju svoj drugi četverogodišnji mandat, nema podršku IDS-a (čija je i (...)

 • Zelena lista istaknula kandidatkinju za županicu Karlovačke županije

  Zelena lista istaknula kandidatkinju za županicu Karlovačke županije

  Kandidatkinja Zelene liste za županicu Karlovačke županije je Anita Mihalić. Anita Mihalić (29) je ekonomistica (po Bolonji) sa završenom visokom poslovnom školom (...)

 • Vesna Žmak za gradonačelnicu Umaga

  Vesna Žmak za gradonačelnicu Umaga

  Umaški je SDP za gradonačelnicu Grada Umaga predložio Vesnu Žmak, dipl. ing . Vesna Žmak , rođena je 1952. godine u Buzetu.

 • Ksenija Plantak za gradonačelnicu Slatine

  Ksenija Plantak za gradonačelnicu Slatine

  Na sinoćnjoj sjednici vodstva Gradske organizacije SDP-a Slatina raspravljalo se i odlučivalo o kandidatu ove stranke za gradonačelnika Slatine.

 • CESI rodnim naočalama do više žena na listama

  CESI rodnim naočalama do više žena na listama

  "Pred Hrvatskom su lokalni izbori i vrijeme je da žene uključimo u donošenje odluka u lokalnim zajednicama. Sudjelovanje žena u lokalnim vlastima u Hrvatskoj je minimalno, svega 15% u gradovima i županijama te 7% u općinama što Hrvatsku svrstava ispod europskog prosjeka. Od 37 članica Vijeća Europe iza nas su samo Azerbajdžan, Italija, Turska i Armenija." rekla je Gordana Obradović-Dragišić, izvršna direktorica CESI na konferenciji za medije održanoj 6. ožujka povodom Međunarodnog Dana žena.

 • Liste bez žena su talibanske

  Činjenica da hrvatskom političkom scenom dominira muški dio populacije ne može osporiti očito - marginalizaciju žena u političkom životu, istaknula je dopredsjednica aktiva žena ARS-a Emanuela Martinčević Šopić na press konferenciji na kojoj su ARS-ovci uputili apel da se ženama da ne samo veća nego glavna uloga u hrvatskoj politici.

Iz drugih medija

AEM