Članci s tagom: lijecnice

 • Iz svijeta, sa solidarnošću

  Iz svijeta, sa solidarnošću

  Pandemija koronavirusa iz dana u dan rapidno mijenja naše živote. Libela donosi presjek događaja iz čitavog svijeta, od primjera radničkog organiziranja do nikad (...)

 • Egipatski korijeni feminizma

  Egipatski korijeni feminizma

  Povijest staroegipatskih žena može naučiti Zapad da nije prva regija u svijetu koja osnažuje žene. Poput Grka/kinja, i Egipćani/ke se mogu pohvaliti hvalevrijednim (...)

 • Od danas štrajkaju radikalnijim tempom

  Od danas štrajkaju radikalnijim tempom

  Liječnici i liječnice danas nastavljaju štrajk, ali radikalnijim tempom, što znači da će organizirati smjene kao vikendima. Ministar zdravlja Rajko Ostojić (...)

 • Štrajk u bolnicama diljem zemlje!

  Štrajk u bolnicama diljem zemlje!

  Kako bi pokazali da Ministarstvo zdravlja manipulira podacima o stvarnom broju medicinskih djelatnika u štrajku, odašiljući tako poruku u javnost kako štrajk nije (...)

 • Liječnici/e, medicinske sestre i tehničari idu u štrajk!

  Liječnici/e, medicinske sestre i tehničari idu u štrajk!

  Nakon samo pola sada pregovora, predstavnici/e Vlade te Hrvatskog liječničkog sindikata i Hrvatskog strukovnog sindikata medicinskih sestara - medicinskih tehničara (...)

 • Pobačaji: perspektiva obiteljske liječnice

  Pobačaji: perspektiva obiteljske liječnice

  Na 40-u godišnjicu legalizacije pobačaja, doktorica Linda Prine objašnjava kako je pobačaj dio osnovne i trajne brige za pacijentice. 22. siječnja obilježena (...)

 • Besplatna kontracepcija za francuske tinejdžerice

  Besplatna kontracepcija za francuske tinejdžerice

  Od ove godine, mlade Francuskinje u dobi od 15 do 18 godina moći će dobivati besplatne kontraceptive i to bez roditeljskog dopuštenja.

Iz drugih medija

AEM