Članci s tagom: lgtbiq

 • Novinarska nagrada za izvještavanje o LGBTI pravima i kulturi u BiH

  Novinarska nagrada za izvještavanje o LGBTI pravima i kulturi u BiH

  Helsinški odbor za ljudska prava u suradnji s Asocijacijom za demokratske inicijative, u okviru projekta (Ne)vidljive manjine – Nulta tolerancija prema (...)

 • 'Neću pristati na smanjenje postojećih prava'

  'Neću pristati na smanjenje postojećih prava'

  Odbor za ravnopravnost spolova u 9. sazivu Hrvatskog sabora na iznenađenje i čuđenje mnogih preuzeo je čelnik Živog zida Ivan Vilibor Sinčić .

 • I američki državni vrh bojkotirat će Zimske olimpijske igre u Rusiji

  I američki državni vrh bojkotirat će Zimske olimpijske igre u Rusiji

  Aktivističke oči svijeta dugo su bile uprte u potez Obamine administracije oko Zimskih olimpijskih igara u Sočiju. Odgovor je konačno stigao, i to u najboljem mogućem (...)

 • I homofobi su ljudi....

  I homofobi su ljudi....

  Vjeroučiteljica zagrebačke osnovne škole Bartola Kašića Jelena Čorić - Mudrovčić na satu vjeronauka učenike osmog razreda podučavala je da je homoseksualnost bolest - izvijestili su zgroženi roditelji koji, kako kaže jedna od majki, nije mogla vjerovati da se tako nešto može čuti u školama u 21. stoljeću. Sve tvrdnje na račun vjeroučiteljice odbacuje ravnatelj škole Mile Mudrovčić, inače, njen muž.

 • Pravo na rad bez diskriminacije

  Pravo na rad bez diskriminacije

  Prema Pulsovom istraživanju između 60-70% građana i građanki Hrvatske smatra da se osobama drugačije seksualne orijentacije ne bi trebao dozvoliti rad sa djecom, rad u obrazovnim institucijama te rad u državnoj službi općenito. Stoga su udruge Iskorak i Kontra u suradnji s Institutom za mobilizaciju, intervenciju i akciju M.I.A. krenuli u kampanju Pravo na rad bez diskriminacije.

 • Obama: I homoseksualci su domoljubi

  Obama: I homoseksualci su domoljubi

  U govoru koji je održao na gala-večeri najveće skupine za zaštitu prava homseksualaca u SAD-u, Obama je, osim ukidanja zabrane služenja u vojsci deklariranim homoseksualcima, obećao i da će zaustaviti donošenje zakona o obrani braka, kojim se želi zaustaviti priznavanje homoseksualnih brakova u saveznim državama.

 • Vlada zakonom od nasilja u obitelji štiti i gay parove

  Vlada zakonom od nasilja u obitelji štiti i gay parove

  Zakon o zaštiti od nasilja u obitelji, prije drugog čitanja u Saboru, proširen je i na istospolne partnere, a njime se definira i ekonomsko nasilje kojim su često kao lancima najviše vezane zlostavljane žene.  'Nitko ne može biti ugledan u ovom društvu ako je doma obiteljski nasilnik, bio on ministar, zastupnik, liječnik ili odvjetnik' rekla je premijerka Kosor.

 • U Deželi izjednačuju istospolne zajednice s brakom

  U Deželi izjednačuju istospolne zajednice s brakom

  Slovenska vlada dala je u ponedjeljak u javnu raspravu prijedlog novog obiteljskog zakona koji će jamačno izazvati mnogo rasprava i kontroverza jer bračnu zajednicu određuje kao životnu zajednicu dviju osoba različita ili istog spola, a dopušta i mogućnost da djecu posvajaju i istospolni partneri. 

 • Egzorcizam za gay demona u dječaku

  Egzorcizam za gay demona u dječaku

  Američku je javnost sablaznio video koji prikazuje pripadnike jedne male crkve u Connecticutu kako istjeruju "homoseksualnog demona" iz tijela 16-godišnjeg dječaka koji leži pred njima. "Istrgni mu ga iz vrata!" viče jedna žena. "Izađi, ti homoseksualni demone! Ti duše homoseksualni, smjesta te pozivamo da izađeš pred nas! Popusti svoj stisak, ti Lucifere!"

   

Iz drugih medija

AEM