Članci s tagom: kvote

 • Ravnopravnost: odmah!

  Ravnopravnost: odmah!

  Ženske feminističke organizacije CESI, Babe!, Domine, Delfin i Centar za građanske inicijative - CGIorganizirale su konferencije za medije u srijedu, 24. travnja (...)

 • Njemačka odbacila kvote u poduzećima

  Njemačka odbacila kvote u poduzećima

  Njemački je parlament odbio poduprijeti zakon o kvotama u nadzornim odborima domaćih tvrtki. No, čak ni pobjeda nije zaustavila podjele među konzervativcima.

 • Stranke zadovoljile kvotu, ali...

  Stranke zadovoljile kvotu, ali...

  Sredinom sljedećeg tjedna biti će poznate sve kandidacijske liste za izbore za Europski parlament, no političke stranke počele su predavati liste i izlaziti u javnost (...)

 • Više od 60 posto ispitanica smatra kako su žene u Hrvatskoj diskriminirane

  Više od 60 posto ispitanica smatra kako su žene u Hrvatskoj diskriminirane

  U Centru za ženske studije u srijedu, 05. rujna, održana je konferencija za medije s ciljem predstavljanja rezultata istraživanja Žene u hrvatskoj politici (...)

 • EU razmatra donošenje zakona koji će staviti žene na čelne poslovne pozicije

  EU razmatra donošenje zakona koji će staviti žene na čelne poslovne pozicije

  Europska komisija razmatra donošenje zakona koji će staviti žene na čelne upravljačke poslove u Europi jer su kompanije prespore u poboljšanju rodne ravnoteže. Europska povjerenica za pravosuđe, Viviane Reding, rekla je da "poslovna samoregulacija dosad nije dovela do ostvarenja zadovoljavajućih rezultata" za žene. 

 • EU: U uprave tvrtki zaposliti 40 posto žena

  EU: U uprave tvrtki zaposliti 40 posto žena

  Među direktorima je svega deset posto žena. Na čelu izvršnih odbora tvrtki ima ih svega tri posto. Žene konačno moraju dobiti bolju, zasluženu poziciju u poslovnom svijetu, i to se treba provesti milom ili silom – smatraju europski parlamentarci. Stoga su ovog tjedna poručili velikim europskim kompanijama do do iduće godine trebaju povećati udio žena u svojim upravljačkim tijelima. Ako to ne bude realizirano, Europski parlament donijet će zakon kojim će tvrtke obvezati da moraju imati 40 % žena na najvišim razinama menadžmenta.

 • Pitam se koliko su muškarci kvalificirani za politiku!

  Pitam se koliko su muškarci kvalificirani za politiku!

  Drude Dalerup , profesorica političkih znanosti i rodnih studija na Sveučilištu u Stockholmu, rođena je 3. veljače 1945. Živi u Taby, Danska, i aktivna je (...)

 • Žene, uključite se u politiku!

  Žene, uključite se u politiku!

  Magali Giovannangeli, zamjenica gradonačelnika Aubagnea u Francuskoj, nedavno je boravila u Splitu te sudjelovala na međunarodnoj konferenciji u organizaciji Udruge za razvoj civilnog društva i promicanje ženskih prava "Domine".

<< < 1 2 3

Iz drugih medija

AEM