Članci s tagom: kriza

 • Protiv apatije i neznanja

  Protiv apatije i neznanja

  "Mi smo idealan prostor za angažiranu umjetnost, ne samo što imamo toliko tema kojima se možemo baviti, nego i zato što politička sredstva ne postoje da se nekim (...)

 • Egipat na rubu građanskog rata

  Egipat na rubu građanskog rata

  U Egiptu se situacija ne smiruje, javlja Deutsche Welle . Usprkos svim diplomatskim naporima situacija je i dalje napeta. Prema medijskim izvješćima, od (...)

 • Stotinu tisuća zgaženih Hrvatica

  Stotinu tisuća zgaženih Hrvatica

  Potresne aktualne demonstracije žena zaposlenih u zagrebačkom DTR-u ukazuju na katastrofalnu sudbinu čitavog jednog industrijskog sektora u Hrvatskoj.

 • Prosvjedi ne jenjavaju

  Prosvjedi ne jenjavaju

  U Brazilu se deseti dan nastavljaju prosvjedi protiv povećanja cijena i golemih troškova koje ta zemlja ima zbog budućeg svjetskog nogometnog prvenstva.

 • "Smotra visokog rizika"

  "Smotra visokog rizika"

  Prošlog tjedna u Londonu su organizirani prosvjedi protiv nadolazećeg summita G8 koji se održava 17. i 18. lipnja u Sjevernoj Irskoj. Poznata je činjenica da se (...)

 • Siromaštvo povećava nasilje nad ženama

  Siromaštvo povećava nasilje nad ženama

  Mnoge organizacije i ženske grupe koje se bave nasiljem nad ženama kao pitanjem od strateškog interesa za žene smatraju da je najprimjereniji način sprječavanja (...)

 • Noć za pamćenje u okupiranoj grčkoj državnoj televiziji

  Noć za pamćenje u okupiranoj grčkoj državnoj televiziji

  Za nas koji smo odrastali u Grčkoj pod vodstvom neonacističkih pukovnika, ništa ne može tako uspješno probuditi bolne uspomene, kao moderan čin totalitarizma.

 • Antikapitalistički prosvjed u Londonu

  Antikapitalistički prosvjed u Londonu

  Britanska policija jučer je nasilno razbila skvot u Londonu koji je uspostavljen u sklopu prosvjeda antiglobalista povodom sastanka G8. Skvoteri su se (...)

 • Radnice DTR-a poručile: 'Želimo svoje plaće i povratak na radna mjesta!'

  Radnice DTR-a poručile: 'Želimo svoje plaće i povratak na radna mjesta!'

  Pedesetak radnica DTR-a prosvjedovalo je danas na Markovom trgu u još jednom pokušaju da skrenu pozornost na neisplatu plaća i zastoj proizvodnje.

 • Veća smrtnost kod ekonomski ugroženih žena u Americi?

  Veća smrtnost kod ekonomski ugroženih žena u Americi?

  Amerikanci žive duže nego ikad, ali prosječni životni vijek bijele, ženske osobe koja nema srednjoškolsko obrazovanje dramatično je pao.

<< < 1 2 3 4 5 > >>

Iz drugih medija

AEM