Članci s tagom: karamarko

 • Vlada je na jučerašnjoj sjednici održala totalnu rasprodaju pred zatvaranjem

  Vlada je na jučerašnjoj sjednici održala totalnu rasprodaju pred zatvaranjem

  Zelena akcija je upozorila priopćenjem kako Vlada RH, koja praktički više i ne postoji i ne uživa povjerenje građana/ki, na jučerašnjoj je sjednici usvojila (...)

 • GONG: 'Svaki pokušaj preslagivanja vladajuće većine samo će produljiti agoniju i politički kaos'

  GONG: 'Svaki pokušaj preslagivanja vladajuće većine samo će produljiti agoniju i politički kaos'

  GONG od svih saborskih zastupnika i zastupnica traži preuzimanje političke odgovornosti činom samoraspuštanja Hrvatskog sabora već u ponedjeljak, a od Predsjednice (...)

 • Platforma 112: 'Postavljanje Siniše Kovačića za v.d. ravnatelja HRT-a je blitzkrieg na medijski pluralizam'

  Platforma 112: 'Postavljanje Siniše Kovačića za v.d. ravnatelja HRT-a je blitzkrieg na medijski pluralizam'

  Javna radio-televizija ne smije biti igračka u rukama političke većine, ali upravo tim smjerom ide nastavak antimedijske ofenzive aktualne vlasti.

 • Više od tisuću izdajnica i izdajnika prosvjedovalo na Markovom trgu

  Više od tisuću izdajnica i izdajnika prosvjedovalo na Markovom trgu

  Više od tisuću ljudi okupilo se u ponedjeljak navečer na Markovu trgu na Velikom prosvjedu izdajnika (i izdajnica), kako bi poručili/e novoj vlasti da neće (...)

 • Osuda Karamarkove usporedbe vladajućih s autistima

  Osuda Karamarkove usporedbe vladajućih s autistima

  Govoreći o vladajućoj koaliciji, čelnik HDZ-a Tomislav Karamarko jučer je rekao da vladu ne zanima ničije mišljenje i da se ponaša autistično, a danas se zbog te (...)

 • Uravnotežimo se!

  Uravnotežimo se!

  Uoči predstojećih parlamentarnih izbora Vladin Ured za ravnopravnost spolova upriličio je u ponedjeljak okrugli stol "Kako do uravnotežene zastupljenosti žena i muškaraca u Hrvatskom saboru?", da bi još jednom upozorili na važnost rodne ravnopravnosti u politici i u gospodarstvu, a TV spotom pozvao je -
  "Uravnotežimo se!". Predstojnica Vladinog Ureda Helena Štimac Radin izrazila je nadu da će se na ovim izborima probiti limit od 21 do 25 posto zastupljenosti žena u parlamentu.

 • Karamarko: Najoštrije osuđujem zločin potaknut homofobijom

  Karamarko: Najoštrije osuđujem zločin potaknut homofobijom

  Ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko uputio je priopćenje za javnost u kojem osuđuje zločine potaknute mržnjom i homofobijom. To je ujedno i prvi put da netko iz Vlade kao motiv za zločin iz mržnje otvoreno imenuje homofobiju. Priopćenje donosimo u cjelosti: "Kao ministar unutarnjih poslova najoštrije osuđujem spomenuti zločin posebice stoga što su svim građanima  Republike Hrvatske Ustavom zajamčena prava i slobode neovisno o rasi boji kože, spolu..."

 • B.a.B.e traže istragu protiv benkovačkih policajaca

  B.a.B.e traže istragu protiv benkovačkih policajaca

  Udruga B.a.B.e. zatražila je danas od ministra unutarnjih poslova Tomislava Karamarka pokretanje istrage o odgovornosti policajaca u slučaju dvostrukog ubojstva u benkovačkom kafiću u kojemu je 33-godišnjak ubio bivšu djevojku koja ga je dan prije prijavila policiji zbog nasilničkog ponašanja i njezina brata. B.ab.e. se pitaju, uspoređujući učinkovitost policije u slučaju obrane jednog poduzetničkog projekta (Slučaj Varšavska) s nemoći zaštite osoba koje su žrtve nasilnika, što su zapravo prioriteti Policije.

Iz drugih medija

AEM