Članci s tagom: jadranka-kosor

 • 'O njoj znam samo da i dalje živi izvan Hrvatske'

  'O njoj znam samo da i dalje živi izvan Hrvatske'

  Evo što je Jadranka Kosor odgovorila na pitanje novinarke Globusa što misli o kandidaturi Kolinde Grabar Kitarović i njoj kao potencijalnoj predsjednici, a (...)

 • Kolinda Grabar Kitarović u utrci za Pantovčak

  Kolinda Grabar Kitarović u utrci za Pantovčak

  HDZ danas je i službeno kao svoju kanidatkinju za predsjednicu države istaknuo Kolindu Grabar Kitarović . - Ona ima čitav niz komparativnih prednosti u odnosu (...)

 • Referendum 1. prosinca!

  Referendum 1. prosinca!

  Referendum o ustavnom definiranju braka održat će se 1. prosinca, odlučio je Sabor. Za tu odluku glasovalo je 104 zastupnika/ica, 13 ih je bilo protiv, a petero (...)

 • Održana "vještičja" promocija knjige Mirele Holy i Sonje Hodak

  Održana "vještičja" promocija knjige Mirele Holy i Sonje Hodak

  'E, vala, dobro da je ova mala odje… iz Vlade, a ova druga iz novina. Bar su pošten roman napisale, kad već tamo nisu mogle pošteno radit! Ha?? Nije roman? (...)

 • Izbori propuštenih šansi

  Izbori propuštenih šansi

  Netom po završetku izbora, analize njihovih ishoda najčešće se svode na detektiranje izbornih pobjednika i gubitnika. U tom kontekstu, gledajući iz perspektive (...)

 • "Više žena tamo gdje su moć i novac"

  "Više žena tamo gdje su moć i novac"

  Potrebno je više žena tamo gdje su moć i novac, tamo gdje se stvarno odlučuje, istaknula je premijerka Jadranka Kosor otvarajući Regionalnu konferenciju o ulozi žena u ekonomskom rastu u jugoistočnoj Europi. Regionalnu inicijativu za unapređenje ženskog poduzetništva, na kojoj sudjeluje više od 170 poduzetnica iz osam zemalja jugoistočne Europe, organizirala je Zagrebačka škola ekonomije i menadžmenta u suradnji s američkim Ministarstvom vanjskih poslova i veleposlanstvom u Hrvatskoj.

 • Stand-up seksizam

  Stand-up seksizam

  Odgovorite iskreno. Nije li vam preko glave tog nasrtljivog feminizma, baba koje se svugdje guraju s tim svojim žestokim lezbo-gardom, s tim svojim metlastim (...)

 • Sramotni seksizam u Saboru

  Sramotni seksizam u Saboru

  Bez obzira na pojedine ispade i neuspješne kvazi pošalice, zadnjih se godina činilo da je era seksističkih evergreena saborskih zastupnika kao što su (...)

 • Rodno osviještena politika - što je to? 2. dio

  Rodno osviještena politika - što je to? 2. dio

  HDZ je danas predstavio svoj program Za Hrvatsku do 2015. I ako niste žena žrtva nasilja ili rodilja, već ste samo eto, žena kao takva, nema unutra za vas ništa posebno. Iako, u odnosu na Sanaderov program iz 2007. godine u kojem se riječ žena na 112 stranica spominjala točno jednom, u Kosoričinom programu spominje se nešto više puta. Uz ženu žrtvu nasilja, spominju se još i rodilje i majke, pa čak i ravnopravnost spolova.

 • Nitko više ne dovodi u pitanje sudjelovanje žena u desnim strankama, ali zna se njihova pozicija

  Nitko više ne dovodi u pitanje sudjelovanje žena u desnim strankama, ali zna se njihova pozicija

  Josip Šipić završio je Filozofski fakultet u Zagrebu te 2005. godine magistrirao rodne studije na CEU u Budimpešti kao stipendist Ministarstva znanosti i (...)

1 2 3 4 5 > >>

Iz drugih medija

AEM