Članci s tagom: ids

 • Jesu li izborne promjene samo iluzija?

  Jesu li izborne promjene samo iluzija?

  Saborski Odbor za Ustav podržao je svih pet prijedloga izmjena Zakona o izboru zastupnika u Hrvatski sabor, a predsjednik Odbora Peđa Grbin (SDP) pritom je (...)

 • Stranačke reference kao kriterij

  Stranačke reference kao kriterij

  Nakon bure oko imenovanja upraviteljice istarske Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva, danas su 34 organizacije civilnog društva uputile (...)

 • Žene Kukuriku koalicije blizu su saborskih klupa

  Žene Kukuriku koalicije blizu su saborskih klupa

  Kukuriku koalicija kandidirala je 30% žena. Na njihovim se listama našao niz kandidatkinja koje su bile saborske zastupnice u prošlom mandatu. Njih smo već predstavljale kao zastupnice te sve informacije o njima možete pronaći ovdje! Redom predstavljamo one kandidatkinje koje do sada nisu imale čast sjediti u Hrvatskom saboru.

 • Ipak se kreće?!

  Ipak se kreće?!

  Nakon što je u javnost puštena prva verzija Plana 21, odmah je posebice od strane SDP-ovih žena, bilo jasno rečeno da će se Plan nadopuniti pitanjima važnima za žene, odnosno da će se unijeti i rodna perspektiva. I uistinu, gledajući kroz "rodne naočale" Plan 21 izgleda bolje u odnosu na prvu verziju (a o kojoj smo pisale ne suviše pohvalno).

 • Ženska koalicija opozicijskih stranaka

  Ženska koalicija opozicijskih stranaka

  Na inicijativu Foruma žena SDP-a formirana je ženska koalicija "Saveza za promjene" sastavljena od predstavnica SDP-a, HNS-a, HSU-a i IDS-a. Osnovni ciljevi ženske koalicije su izrada politika usmjerenih na rješavanje specifičnih potreba žena koje će biti sastavni dio politika i programa stranaka koalicije na predstojećim parlamentarnim izborima te političko osnaživanje žena s osobitim naglaskom na "ženska" mjesta na listama za parlamentarne izbore u smislu poštivanja paritetne zastupljenosti.

 • Dorotea Pešić Bukovac i dalje na čelu gradskog vijeća Rijeke

  Dorotea Pešić Bukovac i dalje na čelu gradskog vijeća Rijeke

  Konstituirajuća sjednica riječkog Gradskog vijeća zakazana je za 10. lipnja ove godine. Vladajuća koalicija SDP-HNS-IDS-HSLS-HSS-ARS-SDA koja ima 19 vijećničkih mjesta (...)

 • Srdela za tunu

  Srdela za tunu

  Premijer Ivo imao je uzbudljiv postizborni aktualni sat. Na svako SDP-ovo pitanje odgovarao je duhovitim doskočicama o njihovom tragikomičnom gubitku (...)

 • Inzistirat ćemo na ravnopravnom sudjelovanju žena u političkom odlučivanju

  Inzistirat ćemo na ravnopravnom sudjelovanju žena u političkom odlučivanju

  Povodom osnivanja Kluba žena IDS-a razgovarale smo s Katarinom Nemet, predsjednicom Kluba žena. IDS je bio jedina parlamentarna stranka bez formalno osnovane (...)

 • Osnovan Klub žena IDS-a

  U subotu je održan osnivački sabor Kluba žena IDS-a, na kojem je sudjelovalo osamdesetak članica stranke. Za predsjednicu Kluba žena IDS-a izabrana je Katarina Nemet iz Novigrada.

 • Kako izgledaju stranačke liste?

  Danas u ponoć ističe rok za predaju kandidatura što uključuje i izborne liste za predstavnička tijela lokalne i područne samouprave. Očekivano obzirom na novi način (...)

1 2 > >>

Iz drugih medija

AEM