Članci s tagom: hss

 • Velika koalicija na desnici

  Velika koalicija na desnici

  Manje je od dvije godine do parlamentarnih izbora i svega nekoliko mjeseci do onih za europski parlament. Shvativši da je, između ostalog, razjedinjenost na desnici (...)

 • Od lokalne samouprave do Sabora

  Od lokalne samouprave do Sabora

  Hrvatska seljačka stranka na svojim izbornim listama ima 26% žena. Libela vam predstavlja njih 8 koje se nalaze na relativno visokim mjestima HSS-ovih lista. Široj javnosti je svakako najpoznatija Marijana Petir, a uz nju tu su još između ostalih prva hrvatska županica Vlasta Hubicki, bivša dubrovačko-neretvanska županica Mira Buconić, predsjednica skupštine Zadarske županije Irena Devčić Buzov.

 • Zakon prošao bez oporbe i HSS-a

  Zakon prošao bez oporbe i HSS-a

  Sa 70 glasova za, šest glasova protiv i jednim suzdržanim Sabor je prihvatio sporni zakon o medicinskoj potpomognutoj oplodnji.

 • HSS-ovke ruše zakon?

  HSS-ovke ruše zakon?

  Organizacija žena HSS-a Hrvatsko srce zatražila je da se sa sutrašnjeg dnevnog reda izvanredne sjednice Hrvatskog sabora skine glasovanje o prijedlogu Zakona o medicinski potpomognutoj oplodnji.

 • Kosor uz pomoć žena HSS-a i HSLS-a odgađa Zakon

  Kosor uz pomoć žena HSS-a i HSLS-a odgađa Zakon

  Paralelno s teškim pregovorima s koalicijskim i socijalnim partnerima, nova premijerka i predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor vodi svoju prvu veliku bitku za utjecaj u redovima vlastite stranke i to na temu Zakona o medicinskoj oplodnji. U tome su joj se pridružile i žene HSS-a te već ranije Đurđa Adlešič.

 • HSS suspendirao Marijanu Petir

  HSS suspendirao Marijanu Petir

  "Pokrenut je postupak za utvrđivanje odgovornosti članice Predsjedništva, zbog nepoštivanja statutarne odredbe koja govori da se neslaganje može izražavati na tijelima stranke prije donošenja odluke, a ne da se te odluke naknadno javno kritiziraju", rekao je Friščić. Naime, Marijana Petir javno se usprotivila tome da HSS u novoj vladi ostane bez resora poljoprivrede.

 • Mirjana Oštrec on-line

  Mirjana Oštrec on-line

  Mirjana Oštrec , kandidatkinja HSS-a za gradonačelnicu Sv. Ivana Zeline, također se upustila u virtualan svijet. Pored Marine Lovrić, kandidatkinje SDP-a za (...)

 • Mira Buconić po novi mandat

  Mira Buconić po novi mandat

  Mira Buconić najavila je kandidaturu za novi mandan na mjestu županice Dubrovačko-neretvanske županije. Iako članica HSS-a koji je u Dubrovačko-neretvanskoj županiji (...)

 • Mirjana Oštrec za gradonačelnicu Sv. Ivana Zeline

  Mirjana Oštrec za gradonačelnicu Sv. Ivana Zeline

  HSS Sv. Ivan Zeline kandidirao je Mirjanu Oštrec za gradonačelnicu. U nastavku pročitajte njezine odgovore na Libelin upitnik. Obrazovanje: (...)

 • Mirjana Oštrec za gradonačelnicu Sv. Ivana Zeline

  Gradske organizacije Hrvatske seljačke stranke (HSS) i Hrvatske stranke umirovljenika (HSU) potpisale su koalicijski sporazum o zajedničkom nastupu na lokalnim (...)

1 2 > >>

Iz drugih medija

AEM