Članci s tagom: ekonomija

 • Svjetska banka mora i financijski podržati svoju retoriku o ravnopravnosti spolova

  Svjetska banka mora i financijski podržati svoju retoriku o ravnopravnosti spolova

  Prevela Renata Popović Posljednjih nekoliko tjedana Svjetska banka je pojačala svoju retoriku o važnosti ravnopravnosti spolova u kontekstu razvoja (...)

 • "Više žena tamo gdje su moć i novac"

  "Više žena tamo gdje su moć i novac"

  Potrebno je više žena tamo gdje su moć i novac, tamo gdje se stvarno odlučuje, istaknula je premijerka Jadranka Kosor otvarajući Regionalnu konferenciju o ulozi žena u ekonomskom rastu u jugoistočnoj Europi. Regionalnu inicijativu za unapređenje ženskog poduzetništva, na kojoj sudjeluje više od 170 poduzetnica iz osam zemalja jugoistočne Europe, organizirala je Zagrebačka škola ekonomije i menadžmenta u suradnji s američkim Ministarstvom vanjskih poslova i veleposlanstvom u Hrvatskoj.

 • Američka kriza lomi se na djeci i ženama

  Američka kriza lomi se na djeci i ženama

  Prosvjedi su započeli 17. rujna, kada se stotine prosvjednika okupilo na Bowling Green Parku u New Yorku, poznatoj financijskoj četvrti.

 • Strojevi za šivanje drniškim ženama

  Strojevi za šivanje drniškim ženama

  Veleposlanik Japana u Hrvatskoj Joshio Tamura, Udruzi "Žena" je u Drnišu uručio vrijednu donaciju strojeva za šivanje. U okviru Projekta pomoći za stručno obrazovanje žena u Drnišu, vlada Japana darovala je drniškim ženama 15.599 eura, kojima je kupljeno sedam šivaćih strojeva i dva stroja za vezenje koji će im koristiti kako bi razvile vještinu šivanja te povećale mogućnosti zapošljavanja.

 • Žensko poduzetništvo-neiskorišten ekonomski potencijal

  Nedavno sam imala priliku prisustvovati okruglom stolu pod nazivom "Žensko poduzetništvo-neiskorišten ekonomski potencijal" . Razmišljam kako se većina, kojoj (...)

 • Boli činjenica da ima toliko žena na Zavodu za zapošljavanje

  Gordana Simonović razgovarala je za Libelu sa saborskom zastupnicom SDP-a Nadicom Jelaš . Gospođo Jelaš, vrlo ste aktivni u radu saborskog Odbora za (...)

 • KAKO KORUPCIJA UTJEČE NA ŽENE?

  Prevela Dajana Barišić Definiran kao "poticaj da činite nepravdu nepravilnim ili nezakonitim radnjama," korupcija se očituje na razne načine - (...)

 • Kad žene odlaze na Zapad, ceh plaćaju obitelji

  Ovaj tekst je rezultat programa Balkanske stipendije za novinarsku izuzetnost , inicijative fondacija Robert Bosch i ERSTE, u suradnji sa Balkanskom (...)

 • Porod na globalnoj prekretnici

  Porod na globalnoj prekretnici

  Prevela Franciska Cettl Vozač rikše probija se trubeći prašnjavim kaosom Ananda u Gujaratu u Indiji, zaobilazeći motore, glasne kamione i (...)

 • Žene - najveća rastuća ekonomska sila

  Žene - najveća rastuća ekonomska sila

  Najveća rastuća ekonomska sila na svijetu nije Kina ili Indija, već - žene. Očekuje se naime da će njihova kupovna moć do 2014. dosegnuti 18 bilijuna dolara godišnje, što je 5 bilijuna više nego sada, procjenjuje Svjetska banka. Još značajnije, taj će iznos biti više nego dvostruko veći od predviđenog zajedničkog BDP-a Indije i Kine za 2014. godinu.

<< < 3 4 5 6 7 > >>

Iz drugih medija

AEM