Članci s tagom: dokumentarni-film

 • Djeca iz rupe u rasporedu

  Djeca iz rupe u rasporedu

  U sklopu video aktivističke radionice Restarta i Amnesty Internationala Hrvatske , Sven Milekić i Antonija Jovanovski proizveli su (...)

 • Održan treći L-fest

  Održan treći L-fest

  U organizaciji lezbijske grupe Kontra u Zagrebu je od 15. do 18. studenog održan treći po redu L-fest čiji je cilj bio "predstaviti rad naših dragih sestara te (...)

 • Sloboda porodu

  Sloboda porodu

  Dana 20.09.2012. u zagrebačkom KIC-u, i diljem države, održana je promocija dokumentarnog filma Sloboda porodu . Prikazivanje su organizirale udruge One (...)

 • Nije ti život pjesma Havaja

  Nije ti život pjesma Havaja

  Kroz zanimljive kadrove Daninog razgovora s obitelji o intimi, o tome da je ona lezbijka i kako je smatrala da su oni dovoljno "off" da to nikome ne predstavlja problem, počela sam "vrtiti film" svoje obitelji. O krivim potezima koji se protežu naraštajima, o krivim odabirima koji direktno utječu na naš život. Iako nismo mogli utjecati na iste.

 • Banishanta nestaje u vodi

  Banishanta nestaje u vodi

  Banishanta je bordel na otoku u Bengalskome zaljevu koji ima svojega imama, obitelji koje žive u kolibama i brane ih od rijeke nasipima, svojega proroka,  luđaka Ismaila. Film "Loše vrijeme" pun je dobro odmjerenih crtica iz života i uvida u nutarnji život aktera i njihova pogleda na situaciju društva u malom koje stoji postrance od Društva.

 • Dokumentarni film o životu Diane Budisavljević u produkciji Hulahopa

  Dokumentarni film o životu Diane Budisavljević u produkciji Hulahopa

  Diana Budisavljević za vrijeme Drugog svjetskog rata organizirala je jednu od najvećih i najsloženijih humanitarnih akcija, a zahvaljujući njoj i njezinim suradnicima spašeno je oko 12 tisuća srpske djece zatočene u logorima NDH. Njezin život tema je dokumentarnog projekta Dane Budisavljević i Miljenke Čogelje "Dianina lista", koji je krajem siječnja osvojio glavnu nagradu EAVE European Producers Workshop te je među 129 prijavljenih projekata odabran za najbolji na koprodukcijskom forumu When East Meets West u Trstu.

 • Kako izgubiti nevinost?

  Kako izgubiti nevinost?

  Donosimo intervju sa redateljicom dokumentarnih filmova Therese Shechter o njezinom novom projektu Kako izgubiti nevinost (How to Lose your Virginity).

 • Burma VJ: istiniti "triler" o strahotama burmanske stvarnosti

  Burma VJ: istiniti "triler" o strahotama burmanske stvarnosti

  Burmanski video-reporteri: izvještavanje iz zatvorene zemlje (Burma VJ: Reporting From a Closed Country, 2008), nagrađivani dokumentarni film danskog redatelja (...)

 • Tragedija u Fort Hoodu: Što muslimanke zapravo misle

  Prevela Dea Ajduković Njujorška premijera filma Unutar Islama: Što zapravo misli milijarda muslimana ( Inside Islam: What a Billion Muslims (...)

<< < 1 2

Iz drugih medija

AEM