Članci s tagom: cgi

 • Noćni marš za 8. mart ove godine i u Rijeci: 'Ženska prava svaki dan'

  Noćni marš za 8. mart ove godine i u Rijeci: 'Ženska prava svaki dan'

  Noćni marš za 8. mart ove se godine odvija i u Rijeci . "Već duže vrijeme svjedočimo kontinuiranom urušavanju izborenih reproduktivnih i seksualnih prava (...)

 • Otvoreno pismo ministru zdravlja

  Otvoreno pismo ministru zdravlja

  Poštovani ministre Ostojić, Dolje potpisane organizacije koje su sudjelovale na konferenciji "Ženska platforma +2" temeljem provedene rasprave na panelu (...)

 • Ravnopravnost: odmah!

  Ravnopravnost: odmah!

  Ženske feminističke organizacije CESI, Babe!, Domine, Delfin i Centar za građanske inicijative - CGIorganizirale su konferencije za medije u srijedu, 24. travnja (...)

 • Otvoreno pismo povodom imenovanja promatrača i promatračica u Europski parlament

  Otvoreno pismo povodom imenovanja promatrača i promatračica u Europski parlament

  Republika Hrvatska uskoro u Europski parlament šalje 12 promatrača/ica koji/e se biraju iz redova saborskih zastupnika/ca slijedom izbornog rezultata. Nevladine ženske feminističke organizacije CESI, Babe!, Domine, Delfin i CGI u otvorenom pismu podsjećaju Hrvatski sabor i političke stranke na odredbe Zakona o ravnopravnosti spolova.

 • Žene na liste, ženske zahtjeve u programe!

  Žene na liste, ženske zahtjeve u programe!

  U Zagrebu 27. rujna 2011. predstavljene su kampanje za unaprjeđenje sudjelovanja žena u izborima koje provode feminističke organizacije Centar za ženske studije te CESI – Centar za edukaciju, savjetovanje i istraživanje zajedno s partnerskim organizacijama BaBe!, Domine, Delfin i CGI. "Iako se radi o dvije kampanje, cilj obje kampanje je zajednički - povećanje participacije žena u odlučivanju" istaknula je Jasminka Pešut iz Centra za ženske studije

 • Što žene žele?

  Što žene žele?

  Pet ženskih, feminističkih organizacija – CESI, B.a.b.e., Domine, Delfin i CGI pripremaju žensku platformu za parlamentarne izbore 2011. godine. Želimo da političari i političarke čuju i uvaže ženske glasove i ženske interese u kreiranju svojih predizbornih programa. Tražimo da sljedeća Vlada u javne politike ugradi rodnu perspektivu te da rodno osviještena politika bude temeljno načelo planiranja i provedbe Vladinih programa.

 • Centar za građanske inicijative traži istragu u porečkoj policiji

  Centar za građanske inicijative traži istragu u porečkoj policiji

  Zabrinuti smo zbog sve većeg broja novih slučajeva gubitka života žena starije dobi ali i mladih djevojaka od ruku bračnih ili izvanbračnih partnera, sadašnjih ili bivših, ističe se u priopćenju Centra za građanske inicijative Poreč čije su predstavnice upalile svijeće na mjestu nedavnog ubojstva Mire Ljušanin u Poreču.

Iz drugih medija

AEM