Članci s tagom: bolja-buducnost

 • Nove mogućnosti za djevojčice izbjeglice: Od žrtve do vizije

  Nove mogućnosti za djevojčice izbjeglice: Od žrtve do vizije

  Amani , desetogodišnja izbjeglica iz Sirije, želi postati pilotkinja kada odraste. Nekome izvana to se može činiti pomalo neostvarivo.

 • Diskriminacija Romkinja u čitavoj regiji

  Diskriminacija Romkinja u čitavoj regiji

  Dekada Roma, koja se sprovodi od 2005. godine u 13 europskih zemalja, još nije dala zadovoljavajuće rezultate, zaključak je učesnica i učesnika regionalne konferencije "Romkinje u Dekadi" održane 14. svibnja u Beogradu. Diskriminatorno ponašanje prema romskoj manjini i dalje jedan od osnovnih zajedničkih problema sjeverozapadnog Balkana. Posebno su osjetljive romske žene i djeca koji su ne samo izloženi siromaštvu, diskriminaciji i predrasudama, nego su žene uglavnom "nevidljive" i ekonomski ovisne od romskih muškaraca.

 • Ja sam Romkinja

  Ja sam Romkinja

  Regionalna kampanja " Ja sam Romkinja" biti će danas predstavljena u Kući ljudskih prava u Sarajevu. CARE International NWB želi doprinijeti obilježavanju Svjetskog dana Roma  započinjući danas svoju regionalnu kampanju usmjerenu na osnaživanje žena Romkinja i podizanje svijesti javnosti o njihovom položaju u današnjem društvu. Kreirani videospot predstavlja četiri žene Romkinje - iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore i Hrvatske. Možete ga vidjeti ovdje.

Iz drugih medija

AEM