Članci s tagom: bih

 • LGBT osobe u BiH mogu darivati krv

  LGBT osobe u BiH mogu darivati krv

  Za razliku od Hrvatske, gdje je diskriminatorna odredba još uvijek na snazi, u susjednoj BiH dogodile su se pozitivne promjene za sve LGBT darivatelje krvi (...)

 • Žene, zakuhajte izbore!

  Žene, zakuhajte izbore!

  Nadolazeći listopadski lokalni izbori u susjednoj nam Bosni i Hercegovini ove su godine obogaćeni s nekoliko novih inicijativa. S obzirom da žene čine 52% (...)

 • Žene su vodeće u kući, ali imaju mjesto i u vlasti

  Žene su vodeće u kući, ali imaju mjesto i u vlasti

  Zanimljiva javna debata vodila se u ženskom kafiću "Veranda" sa ciljem da se osnaži politička uloga žena u bh okruženju. Na debati, koju je moderirao Aleksandar Hršum, razgovarano je o problemu žene, koja je u političkom i javnom životu na marginama društva. Da li je moguća svjetlija budućnost naše države bez učešća žena u političkoj i javnoj sferi?

 • Šejli Kamerić nagrada Europske fondacije za kulturu

  Šejli Kamerić nagrada Europske fondacije za kulturu

  Sarajevska umjetnica Šejla Kamerić (1976) početkom će veljače u Bruxellesu primiti uglednu nagradu Europske fondacije za kulturu. Za svoj umjetnički aktivizam primit će nagradu koja nosi ime holandske princeze i u tome ima određene simbolike, s obzirom na to da je njezinu umjetničkom uspjehu kumovao pogrdan natpis nepoznatog holandskog vojnika u jednoj baraci u Srebrenici.

 • Zviždačica: UN-ove snage zataškavaju trgovinu ženama

  Zviždačica: UN-ove snage zataškavaju trgovinu ženama

  Policajka i majka troje djece, Kathryn Bolkovac, nadala se novom početku kada se prijavila za služenje u mirovnima snagama UN-a u Bosni.

 • Glas žena u BiH

  Glas žena u BiH

  Bosanskohercegovačka Fondacija CURE je feministička aktivistička grupa koja se zalaže za pozitivne društvene promjene kroz edukacijske, kulturne i istraživačke programe, a poznate su i po organizaciji festivala ženske umjetnosti - PitchWise. O Fondaciji je s njenim timom aktivistica za Kulturpunkt.hr razgovarala Darija Žilić .

 • Osnovana INFOTEKA

  Osnovana INFOTEKA

  17. ožujka ove godine registrirana je "INFOTEKA - ženski informaciono dokumentacioni centar". INFOTEKA je dobrovoljno, nestranačko i samostalno udruženje građanki i građana okupljenih oko feminističkih i općih principa nenasilja, nediskriminacije, ženskih ljudskih prava i ljudskih prava uopće.

 • Direktorij ženskih grupa u BiH

  Fondacija CURE posvećena je dugoročnom stvaranju i jačanju ženskog i feminističkog pokreta u Bosni i Hercegovini, te je kao dio tog nastojanja objavila direktorij ženskih grupa u BiH, čime su grupe i feminizam u susjednoj državi dobili dodatu vidljivost.

Iz drugih medija

AEM