Članci s tagom: amerika

 • Rodna diskriminacija ugrožava budućnost žena

  Rodna diskriminacija ugrožava budućnost žena

  New York predvodi u zakonodavstvu kojim će se osigurati da žene ne budu tretirane kao drugorazredne radnice. Modernizirajmo poznatu izreku Jane Austen: (...)

 • Rosa Parks, šampionka u borbi za ljudska prava

  Rosa Parks, šampionka u borbi za ljudska prava

  S to godina od njezina rođenja, Rosa je i dalje poznata i slavna, a danas postoji i poštanska marka njoj u čast. No njezina radikalna životna priča i dalje, često (...)

 • Tko će usvojiti Putina?

  Tko će usvojiti Putina?

  Ima više od mjesec dana da su počele turbulencije po medijima u kojima se postavljalo pitanje hoće li ruski predsjednik Vladimir Putin napraviti grešku života i (...)

 • ŠTO DONOSI OBAMINA POBJEDA ŽENAMA U AMERICI

  ŠTO DONOSI OBAMINA POBJEDA ŽENAMA U AMERICI

  ( Ne)izvjesni predsjednički izbori u SAD-u privedeni su kraju. Drugi mandat izborio je aktualni predsjednik Barack Obama s osvojena 303 elektorska glasa i time (...)

 • Glasujte i borite se

  Glasujte i borite se

  U prostoru hotela Laguna, gdje je održana konferencija "Ravnopravne! Sudjelovanje žena u odlučivanju na lokalnoj razini" , razgovarale smo s jednom od (...)

 • 'Rat protiv droge pretvorio se u rat protiv žena'

  'Rat protiv droge pretvorio se u rat protiv žena'

  Delegacija žena na čelu s Nobelovkama Jody Williams i Rigobertom Menchu prošli tjedan je objavila izvješće o visokoj stopi rodno uvjetovanog nasilja koje trpe (...)

 • Ujedinjene u borbi za zaustavljanje rata protiv žena

  Ujedinjene u borbi za zaustavljanje rata protiv žena

  UNITEWOMEN.ORG pokret organizirao je u subot, 28. travnja, čak 54 prosvjedna skupa u gradovima diljem SAD-a. Žene i muškarci okupili su se u maršu za obranu (...)

<< < 5 6 7 8 9

Iz drugih medija

AEM