Sa stavom

 • 'Vrimena se minjaju' i u hrvatskom marketingu

  'Vrimena se minjaju' i u hrvatskom marketingu

  U posljednjoj ilustraciji objavljenoj danas na društvenim mrežama , kojom se opraštaju od ljeta s promjenom vremena , kampanja "Boli me Pipi" napravila je veliki korak za hrvatski marketnig prikazavši g ej par na plaži uz poruku: vremena se mijenjaju.

 • Dosjei Adria: Potrošili krivi ljudi

  Dosjei Adria: Potrošili krivi ljudi

  Ovo je četvrti u seriji od šest tekstova 'Adrio bella' , o zadarskoj industriji i prošlosti i sadašnjosti Tvornice za preradu i konzerviranje ribe Adria. Prvi tekst, pod nazivom 'Iza Bagatovog nebodera, kod bivšeg SAS-a', koji nudi pregled razvoja zadarske industrije i Zadra kao grada (...)

 • Bolji od Popaja, jači nego Chuck Norris

  Bolji od Popaja, jači nego Chuck Norris

  Ovo je treći seriji od šest tekstova 'Adrio bella', o zadarskoj industriji i prošlosti i sadašnjosti Tvornice za preradu i konzerviranje ribe Adria. Prvi tekst, pod nazivom 'Iza Bagatovog nebodera, kod bivšeg SAS-a', koji nudi pregled razvoja zadarske industrije i Zadra kao grada od Drugog (...)

 • Nije kriva radnica, što je riba smrdljiva

  Nije kriva radnica, što je riba smrdljiva

  Ovo je drugi u seriji od šest tekstova 'Adrio bella', o zadarskoj industriji i prošlosti i sadašnjosti Tvornice za preradu i konzerviranje ribe Adria. Prvi tekst, pod nazivom 'Iza Bagatovog nebodera, kod bivšeg SAS-a', koji nudi pregled razvoja zadarske industrije i Zadra kao grada od (...)

 • Ne to nije kompliment, to je seksualno uznemiravanje!

  Ne to nije kompliment, to je seksualno uznemiravanje!

  Iako inače nemam običaj na Internetu javno dijeliti osobna iskustva, kada se jučer Twitterom na inicijativu aktivistkinje Marinelle Matejčić počeo širiti hashtag #ženeujavnomprostoru pod kojim žene dijele vlastita iskustva seksualnog uznemiravanja, nisam mogla odoljeti da ne podijelim (...)

 • 'Iza Bagatovog nebodera, kod bivšeg SAS-a'

  'Iza Bagatovog nebodera, kod bivšeg SAS-a'

  Toplo je ljeto, dani su dugi. Tek se uspostavila avionska linija Pariz-Zadar. Konobar u hotelu Slavija, Ivan Rančić, pronašao je i Talijanu Francescu Ferrandiniju vratio 60.000 dinara. Tvornica Bagat pustila je u dućane "superautomatik" šivaći stroj Bagat 555. Moderna galerija domaćin je (...)

 • Žene u politici nisu dekorativna kulisa, niti je rodna ravnopravnost floskula

  Žene u politici nisu dekorativna kulisa, niti je rodna ravnopravnost floskula

  Osim održavanja usred globalne pandemije, parlamentarne izbore 2020. pamtit ćemo i po činjenici da je njima u mnogo aspekata dominiralo pitanje ženskih prava. Kakav je položaj žena u hrvatskoj politici i možemo li se nadati boljem ili gorem sutra? Kada govorimo o položaju žena u hrvatskom (...)

 • Nečiji odmor je nekome pakao: seksualna eksploatacija žena u turizmu

  Nečiji odmor je nekome pakao: seksualna eksploatacija žena u turizmu

  U doba kada su turizam i putovanja jedna od vodećih industrija, sve više pažnje počinje se obraćati na negativne posljedice turistifikacije: prenapučenost gradova, komercijalizacija i gubitak lokalne kulture, zagađenje okoliša, izrabljivanje radne snage...

 • Romantično je političko

  Romantično je političko

  Predstavljamo tekst Coral Herrera Gómez , spisateljice i istraživačice, blogerke, feministkinje, autorice nekoliko knjiga, kao i niza predavanja na svom YouTube kanalu . Koordinatorica je 'L aboratorija ljubavi', feminističke društvene mreže, zajednice žena iz različitih (...)

 • Čitanje PUA priručnika: Manipulativne metode koje koriste PUA i narcisi

  Čitanje PUA priručnika: Manipulativne metode koje koriste PUA i narcisi

  Izraz PUA (Pick-up artist, umjetnik u zavođenju) postao je popularan još prije 15 godina u SAD-u kada je novinar Neil Strauss napisao knjigu " The Game " i razotkrio društvo pick-up umjetnika. No, u hrvatskom javnom prostoru eksplodirao je tek nedavno zahvaljujući društvenim mrežama.

<< < 1 2 3 4 5 > >>

Iz drugih medija

AEM