Sa stavom

 • Jučer Poljska, sutra Hrvatska?

  Jučer Poljska, sutra Hrvatska?

  Veliki prosvjedi u Poljskoj zbog gotovo potpune zabrane pobačaja kojima smo nedavno svjedočile, još jednom su nas podsjetili da je pravo žene na izbor uvijek pod napadom. Unatoč formalnoj ravnopravnosti i jednakosti na papiru, žene su i dalje daleko od pozicije u kojoj će biti tretirane kao (...)

 • Popovi, džabe ste krečili! Poljakinje će sve obojiti u crveno

  Popovi, džabe ste krečili! Poljakinje će sve obojiti u crveno

  Poljski Ustavni sud presudio je prošli tjedan da je pobačaj u slučajevima malformacija fetusa neustavan. Poljski zakon o pobačajima već je bio među najstrožima u Europi, ali ova presuda znači uvođenje gotovo potpune zabrane pobačaja. Po novome je pobačaj dopušten samo u slučajevima (...)

 • Važnost marksističko-feminističkog promišljanja socijalne reprodukcije ili ništa bez roda i rada

  Važnost marksističko-feminističkog promišljanja socijalne reprodukcije ili ništa bez roda i rada

  U knjizi " Sablasti tranzicije. Socijalna historija kapitalizma [1] " Ankica Čakardić se posvetila kompleksnom istraživanju definicije kapitalizma i njegovog nastanka, služeći se metodom socijalne filozofije, društvene teorije i povijesti.

 • Kako smo živjele i preživjele

  Kako smo živjele i preživjele

  Ovo je posljednji u seriji od šest tekstova 'Adrio bella', o zadarskoj industriji i prošlosti i sadašnjosti Tvornice za preradu i konzerviranje ribe Adria. Prvi tekst, pod nazivom 'Iza Bagatovog nebodera, kod bivšeg SAS-a', koji nudi pregled razvoja zadarske industrije i Zadra kao grada od (...)

 • Zadnju riječ imaju radnice

  Zadnju riječ imaju radnice

  Ovo je peti u seriji od šest tekstova 'Adrio bella', o zadarskoj industriji i prošlosti i sadašnjosti Tvornice za preradu i konzerviranje ribe Adria. Prvi tekst, pod nazivom 'Iza Bagatovog nebodera, kod bivšeg SAS-a', koji nudi pregled razvoja zadarske industrije i Zadra kao grada od Drugog (...)

 • Unbelievable - potpuno drugačija vrsta drame o seksualnom napadu

  Unbelievable - potpuno drugačija vrsta drame o seksualnom napadu

  Da je Netflix još jednom nadmašio očekivanja publike potvrđuje i serija Unbelievable iz 2019. godine u čijem je fokusu istraga dviju ženskih inspektorica, istraga serije seksualnih napada u više Američkih saveznih država. Serija je napravljena prema članku iz 2015. godine, dobitniku (...)

 • 'Vrimena se minjaju' i u hrvatskom marketingu

  'Vrimena se minjaju' i u hrvatskom marketingu

  U posljednjoj ilustraciji objavljenoj danas na društvenim mrežama , kojom se opraštaju od ljeta s promjenom vremena , kampanja "Boli me Pipi" napravila je veliki korak za hrvatski marketnig prikazavši g ej par na plaži uz poruku: vremena se mijenjaju.

 • Dosjei Adria: Potrošili krivi ljudi

  Dosjei Adria: Potrošili krivi ljudi

  Ovo je četvrti u seriji od šest tekstova 'Adrio bella' , o zadarskoj industriji i prošlosti i sadašnjosti Tvornice za preradu i konzerviranje ribe Adria. Prvi tekst, pod nazivom 'Iza Bagatovog nebodera, kod bivšeg SAS-a', koji nudi pregled razvoja zadarske industrije i Zadra kao grada (...)

 • Bolji od Popaja, jači nego Chuck Norris

  Bolji od Popaja, jači nego Chuck Norris

  Ovo je treći seriji od šest tekstova 'Adrio bella', o zadarskoj industriji i prošlosti i sadašnjosti Tvornice za preradu i konzerviranje ribe Adria. Prvi tekst, pod nazivom 'Iza Bagatovog nebodera, kod bivšeg SAS-a', koji nudi pregled razvoja zadarske industrije i Zadra kao grada od Drugog (...)

 • Nije kriva radnica, što je riba smrdljiva

  Nije kriva radnica, što je riba smrdljiva

  Ovo je drugi u seriji od šest tekstova 'Adrio bella', o zadarskoj industriji i prošlosti i sadašnjosti Tvornice za preradu i konzerviranje ribe Adria. Prvi tekst, pod nazivom 'Iza Bagatovog nebodera, kod bivšeg SAS-a', koji nudi pregled razvoja zadarske industrije i Zadra kao grada od (...)

<< < 1 2 3 4 5 > >>

Iz drugih medija

AEM