Sa stavom

 • Kako to izgleda kad HTV radi emisiju o rodnoj ravnopravnosti

  Dijana Čuljak Šelebaj uređivala je i vodila sinoćnje "Otvoreno" koje se, vjerovatno prigodom nadolazećeg 8. marta, bavilo ženama u politici. Iako je "Otvoreno" poznato po svom konceptu pro i contra , ovaj puta Čuljak Šelebaj je u studio dovela 8 istaknutih žena - političarki, (...)

 • Maloljetničke trudnoće

  Večernji list donio je proteklog vikenda priču o maloljetničkim trudnoćama u Virovitici. Pritom su priču obojali u blago ružičasto ne pitavši se koji su uzroci maloljetničkim trudnoćama, kakve će ona ostaviti posljedice na živote tih djevojaka te koliko društvo svojim žmirenjem pred (...)

 • Koga briga za 38 000 ženskih radnih mjesta?

  Muškarcima i ženama u Hrvatskoj ravnopravnost jamči Ustav. Bilo kakva diskriminacija strogo je zabranjena. Ipak, ustavom je kao strateški bitna djelatnost istaknuta brodogradnja a nije, recimo, tekstilna industrija. Navodim to zato što je u brodogradnji zaposleno oko 11 tisuća radnika a u (...)

 • Manje jednaki od drugih

  Komentar je preuzet iz Zadarskog lista . Jednakost je najviša vrednota ustavnog poretka Republike Hrvatske, ili makar tako stoji u prvoj rečenici prvog članka dugo čekanog Zakona o suzbijanju diskriminacije.

 • SEKSUALNA EDUKACIJA - BOLJE CJEPIVO NEGO INFORMACIJA!

  SEKSUALNA EDUKACIJA - BOLJE CJEPIVO NEGO INFORMACIJA!

  Protekle četiri godine svjedočimo krajnjoj nesposobnosti i nekompetentnosti Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta da konačno riješi problem seksualne edukacije u Hrvatskoj. Nakon što je još uvijek neslužbeno "odbačen" program zdravstvenog odgoja, javnosti se plasira priča oko cjepiva protiv HPV-a.

Iz drugih medija

AEM