Sa stavom

 • Tko će braniti nas? Socijalni radnici, tihi čuvari društva (peti dio)

  Tko će braniti nas? Socijalni radnici, tihi čuvari društva (peti dio)

  Ovo je posljednji u seriji od pet tekstova "Tko će braniti nas? Socijalni radnici, tihi čuvari društva", a bavi odnosom medija i profesije socijalnog rada. Socijalni radnici tihi su nosioci društva koji u nastojanjima da poprave njegove pukotine svaki dan izlažu svoju sigurnost i psihofizičko (...)

 • Tko će braniti nas? Socijalni radnici, tihi čuvari društva (četvrti dio)

  Tko će braniti nas? Socijalni radnici, tihi čuvari društva (četvrti dio)

  Ovo je četvrti u seriji od pet tekstova "Tko će braniti nas? Socijalni radnici, tihi čuvari društva", a bavi odnosom medija i profesije socijalnog rada. Socijalni radnici tihi su nosioci društva koji u nastojanjima da poprave njegove pukotine svaki dan izlažu svoju sigurnost i psihofizičko (...)

 • Tko će braniti nas? Socijalni radnici, tihi čuvari društva (treći dio)

  Tko će braniti nas? Socijalni radnici, tihi čuvari društva (treći dio)

  Ovo je treći u seriji od pet tekstova "Tko će braniti nas? Socijalni radnici, tihi čuvari društva". Bavi se pozadinom posla socijalnih radnika, tj. nesigurnosti na radnom mjestu, naročito u doba globalne pandemije kada se kontakti smanjuju, a za koje je ironično, porastao broj prijava Centrima (...)

 • Tko će braniti nas? Socijalni radnici, tihi čuvari društva (drugi dio)

  Tko će braniti nas? Socijalni radnici, tihi čuvari društva (drugi dio)

  Ovo je drugi u seriji od pet tekstova "Tko će braniti nas? Socijalni radnici, tihi čuvari društva". Bavi se pozadinom posla socijalnih radnika, tj. problemima s kojima se suočavaju u izvršavanju svog posla. Zanimanje socijalnog radnika je zanimanje bez glasnogovornika.

 • Tko će braniti nas? Socijalni radnici, tihi čuvari društva (prvi dio: mediji)

  Tko će braniti nas? Socijalni radnici, tihi čuvari društva (prvi dio: mediji)

  Ovo je prvi u seriji od pet tekstova "Tko će braniti nas? Socijalni radnici, tihi čuvari društva", a bavi odnosom medija i profesije socijalnog rada. Socijalni radnici tihi su nosioci društva koji u nastojanjima da poprave njegove pukotine svaki dan izlažu svoju sigurnost i psihofizičko (...)

 • Aktivizam: Kako viši ciljevi mogu dovoditi do sagorijevanja?

  Aktivizam: Kako viši ciljevi mogu dovoditi do sagorijevanja?

  Dolaskom u Mrežu mladih Hrvatske, ali i upoznavanjem novog kruga ljudi, kroz zadnjih sam godinu dana došla u izravan doticaj s aktivizmom kojeg sam do tada pratila sa strane. Pojavljivala sam se i sudjelovala u različitim inicijativama, ali nikad nisam pretjerano razmišljala o tome da iza tih (...)

 • 'A da otvorim OnlyFans?' ili oslobođenje kao dekorativna mašna na paketu kapitalističkog patrijarhata

  'A da otvorim OnlyFans?' ili oslobođenje kao dekorativna mašna na paketu kapitalističkog patrijarhata

  Preseljenjem života u virtualni prostor, online komunikacijskim platformama i društvenim mrežama bez sumnje je svanulo – u vidu profita naravno. Jedan od najzanimljivijih i naizgled neočekivanijih profitera COVID-19 lockdowna svakako je platforma OnlyFans koja trenutno broji oko 17,5 (...)

 • Sviraj kraj za 2020.

  Sviraj kraj za 2020.

  Prisjećam se teksta koji sam prošle godine u ovo vrijeme pisala i razmišljam kako mi nije bilo ni na kraj pameti da ću željeti da se 2020. nije ni dogodila. Globalna pandemija, potresi, (još veća) ekonomska nesigurnost i društvena nestabilnost, (samo)izolacija, novo normalno koje je sve (...)

 • Što god je da je, borile smo se

  Što god je da je, borile smo se

  Kad je za bučnim stolom u kafiću svoj put do mene našao Svjetlanin glas i riječi: "Libela prestaje s radom krajem godine", ostala sam malo bez zraka (portal će i dalje postojati na internetima, ali više neće objavljivati u kontinuitetu). Iz njenih sam očiju odmah iščitala da joj je ovo otvorena (...)

 • 'Briga o sebi' kao statusni simbol

  'Briga o sebi' kao statusni simbol

  Možda je rođena s tim. A možda su to kiseline, niacinamid, vitamin C i retinol. S neizostavnim zaštitnim faktorom. Predviđa se da će industrija njege kože 2023. biti "teška" 180 milijardi dolara. I nije to ništa novo, priča je stara koliko i marketing.

1 2 3 4 5 > >>

Iz drugih medija

AEM