Sa stavom

12.11.2015. 12:38:18 - Ana Brakus

vaš seksizam nije smiješan

Dosta više sa seksizom! Petrini šaljemo džepni rječnik hrvatskog jezika

(Foto: Libela)

Nije ni polovica mjeseca studenog, a Stipe Petrina već se treći put upisuje na Libelin Stup srama.

Zbog toga, ovoga puta odlučile smo ne samo upozoravati na svepristutni seksizam u nastupima Stipe Petrine, već i na neki način postati dio rješenja.

Gospodinu načelniku Općine Primošten čije vulgarno izražavanje, nažalost, za sada ne nailazi na pretjerano veliku osudu medija, a ni šire javnosti, poručujemo kako svojim seksističkim ispadima ne šteti samo društvu, već i samome sebi.

Iz tog razloga, odlučile smo mu poslati džepno izadnje Rječnika hrvatskog jezika kako bi ga u svakome trenutku mogao imati pored sebe. Gospodin Petrina uz njega može čak i promišljati kako konstruirati rečenice na način da šalje jasne poruke, a da pri tom ne koristi seksističke izjave.

Seksizam prvi – bilo je to četvrtog studenog

Podsjećamo, najprije je nakon otkazivanja nastupa benda Dječaci u Šibeniku na predizbornom skupu MOSTa u Facebook statusu Dječacima odlučio objasniti da su se ponijeli kukavički, onako kako ne doliči odgovornim i odraslim osobama – a ima li boljeg izraza za to doli tog da ih se nazove djevojčicama? Tom se objavom Stipe Petrina, zajedno sa svojom kolegicom, prvi upisao na Stup srama u novoj sezoni. Opširnije pročitajte ovdje.

Seksizam drugi nismo morale dugo čekati – bilo je to desetog studenog

Stipe Petrina, kako je objavio Telegram, 'rekao je samo ovo' – "Što vam znači je li kurva ide za euro ili za deset tisuća eura; kurva je kurva"  i tako se po drugi put upisao na Libelin Stup srama.

U intervjuu koji je dao za Telegram, Petrina je na takav način komentirao kako bi MOST trebao reagirati na potencijalne ponude HDZ-a i SDP-a.

Seksizam treći – bilo je to danas dvaneastog studenog

Kako objavljuje direktno.hr, Stipe Petrina danas se nešto direktnije obrušio na člana MOST-a Dragu Prgometa za kojeg tvrdi da 'Hrvatska propada poput tipova kao što je on' (što posebno dovodi u pitanje zbog čega smatra da bi s njime trebao surađivati). Prgometovo pregovaranja s predsjednikom SDP-a Zoranom Milanovićem opisao je ovako: "To samo govori o prljavom karakteru aktera na političkoj sceni. Kad netko prodaje svoje tijelo, bilo za jedan euro ili za 10 tisuća, zna se koji je zajednički nazivnik – kurva".

Brzo će stići na adresu / Foto: Libela

Brzo će stići na adresu / Foto: Libela

S obzirom na ove izjave, a i mogućnost da ovog načelnika Općine Primošten naredne četiri godine slušamo kako govori za saborskom govornicom, nadamo se da će ovaj rječnik pročitati i koristiti.

Tagovi: izbori, most, primošten, republika hrvatska, seksizam, stipe petrina

Vezani članci:

Facebook komentari

Iz drugih medija

AEM