Sa stavom

22.01.2015. 14:39:22 - Kimberley Johnson (samuel-warde)

(NE)JEDNAKOST

Najgluplji argumenti protiv feminizma

Anti-feministički pokret (skrać. AF) već eonima spriječava žene da ostvare rodnu jednakost. Usprkos određenom broju dobivenih bitaka, dobrobiti za žene proizašle iz tih pobjeda u pravilu su minimalne, uglavnom zato što dolaze iz mjesta ispunjenog strahom i svojevoljnim neznanjem (sigurni recept za neuspjeh!). Pomislili/e biste da bi AF s vremenom osmislio kakav novi materijal – ali ne, uvijek iznova slušamo ista poznata i zamorna sranja (otprilike kao kada trogodišnjak otkrije nešto što nasmijava njegove roditelje, pa to onda ponavlja toliko puta da izvorna 'fora' postaje neopisivo iritantnom). Slijedi pet glupih argumenata protiv feminizma koji nikako da izumru (jer od AF-a nikada nećete čuti ništa korisno, a bome ni točno):

1. Feministkinje mrze muškarce

Ako doista vjerujete da je gore navedena tvrdnja istinita, dopustite mi da vam čestitam na dosezanju vrhunca lijenosti i manjka maštovitosti u svijetu seksizma. Možda bi vas netko trebao obavijestiti o tome da je ta uvreda stara koliko i mrlje na vašem donjem rublju. Feministkinje ju slušaju od praskozorja feminističkog pokreta. Ozbiljno, krajnje je vrijeme da smislite nešto novo!

Ja sam feministkinja i ne mrzim muškarce – paf! vaša glupava 'teorija' upravo je osporena. A ako se mrvicu potrudite i o tome promislite dulje od jedne milisekunde, sigurno ćete shvatiti da postoje milijuni i milijuni feministkinja. Kada bi mi sve toliko mrzile muškarce, prestale bi spavati s njima, što znači da naš planet vjerojatno ne bi bio suočen s rapidnim porastom broja stanovnika/ca. Brakovi se više ne bi sklapali, a i većina heteroseksualnih spolnih odnosa jednostavno bi prestala. Da li se to događa? Ne. 

Iz AF-a se često nabacuju poznatim citatom Irine Dunn u kojem se potreba žene za muškarcem uspoređuje s potrebom ribe za biciklom. AF pritom iskrivljuje stvarno značenje spomenutog citata pretvarajući ga u neku vrstu bojnog pokliča svih žena koja mrze muškarce. Ovdje zaista nije riječ o bogznakako kompliciranim stvarima, pa se pitam pati li osoba koja iz Dunninog citata iščitava mržnju prema muškarcima od nekog oblika mentalne retardacije. Citat poručuje da žene ne bi trebale OVISITI o muškarcima. Vaše odbijanje da prepoznate razliku između mržnje prema muškarcima i mržnje prema statusu ovisnosti o muškarcu zapravo je simptom vašeg duboko ukorijenjenog, vjerojatno psihološkog, straha od jednakosti. To je jasan znak da imate problem s bijesom i/ili nesigurnošću koji biste trebali riješiti uz pomoć stručne osobe. Možda bi vam koristile i vježbe dubokog disanja ili joga. Širiti laži kako biste se osjećali nadmoćno ne samo da je tužno, već i pokazuje da ste 'oštećeni' kao osoba.

2. Feministkinje osuđuju supruge i/ili majke koje ostaju kod kuće sa svojom djecom

Još jedna bedastoća. Znate u što feministkinje vjeruju? U pravo na IZBOR. Sve što želimo jest pravo na jednake izbore koji se nude muškarcima. Želite ostati kod kuće s djecom ili biste možda radije potražile posao – što se nas tiče, sve može.

KRAJ razgovora.

3. Sve feministkinje su lezbijke ili vještice

Ako ste ikada upotrijebili ovaj argument, vrijeme je da ugasite emisiju 700 Club i istog trena potražite pomoć na najbližem psihijatrijskom odjelu. Jer to je znak da vam je službeno potrebna ozbiljna medicinska skrb.

Da, ovo je bez sumnje najgluplji argument SVIH VREMENA. Posežući za njim dokazujete da ste po pitanju maštovitosti i sposobnosti kritičkog razmišljanja otprilike na razini blata. Neke feministkinje su lezbijke. Neke feministkinje su vještice. To je točno. Ali znate što, neke nisu! I još nešto – u tome nema ama baš ništa loše!

4. Feministkinje INZISTIRAJU na tome da se svi moraju slagati s njima da bi se mogli zvati feminist(k)i(nja)ma

KRIVO!

Kao što sam već spomenula, ja sam feministkinja i imam mnogo prijateljica feministkinja s kojima se ne slažem uvijek po svim pitanjima. Na primjer, jedna od mojih prijateljica smatra da bi na spoju muškarac trebao plaćati za sve. Ja, pak, mislim da bi se žena, ako pozove muškarca na spoj, trebala mašiti novčanica. Moja prijateljica i ja nikada se ne svađamo oko toga – jednostavno imamo drugačije stavove.

Ako se želite nazivati feminist(kinj)om, tada morate vjerovati da bi u očima zakona žene trebale biti ravnopravne muškarcima, i to u političkom, društvenom i ekonomskom smislu. Žena koja se naziva feministkinjom, a glasa za kandidate i kandidatkinje koji ne djeluju u interesu rodne jednakosti nije feministkinja. To nije moje mišljenje, to je činjenica. Ta vam se činjenica ne mora svidjeti, ali što se može, činjenice su činjenice, a vaše odbijanje da se suočite sa stvarnošću ne mijenja njihovu istinitost.

Mnogo je razloga (svi redom neopravdani) zašto ljudi ne žele da žene postignu potpunu jednakost: ponekad je u pitanju religija, ponekad strah od osobne odgovornosti (žena koja bi radije da se muškarac brine o njoj nego da sama preuzme odgovornost za sebe možda podsvjesno vjeruje da bi joj u slučaju da se sve žene zadrži u zavisnom položaju, takav stav bilo lakše opravdati), a ponekad jednostavno naučeno ponašanje (oponašamo ono što odrastajući promatramo). No ništa od nabrojanog nije stvarno opravdanje za nejednakost.

5. Feministkinje su harpije bez smisla za humor

Ovaj argument vrlo je lako pobiti. Istina, humor je stvar osobnog ukusa, ali na popisu koji slijedi svatko će pronaći nešto za sebe. Uostalom, samo zato što VI možda ne smatrate da neke od ovih žena nisu duhovite, to ne znači da ne postoje milijuni drugih koji se s vama neće složiti. Ellen De Generes, Tina Fey, Sarah Silverman, Amy Poehler, Margaret Cho, Chelsea Handler, Wanda Sykes, samo su neke od duhovitih feministkinja.

Anti-feministički nastrojeni trolovi silno se trude utjerati strah u kosti onima koji/e podržavaju jednakost, vrijeđajući ih i šireći laži. Pritom se potajno nadaju da će žene odjednom posustati i zaključiti: "Čekaj malo, cijela ova strka oko jednakosti više je nego moj mali ženski mozak može podnijeti. Mislim da ću se prestati zalagati za jednakost jer se u borbi s velikim i snažnim muškarcima koji me optužuju da ih mrzim i bijesnim ženama koje imaju goleme metle u stražnjicama osjećam bljak!". Postoji nešto što bi svi trolovi trebali shvatiti: vaš kukavički pristup najčešće samo ojačava odlučnost feministkinja i tjera nas da se borimo još žešće i ustrajnije. Rugamo vam se jer to zaslužujete. Niste čak ni u stanju osmisliti dobre uvrede. Vjerujte mi, stvari izgledaju prilično loše kada su vam maskote Mike Huckabee i Pat Robertson. Oslobodite svoje umove.

 

Prevela i prilagodila Nada Kujundžić 

Tagovi: antifeminizam, feminizam, jednakost, pravo na izbor

Vezani članci:

Facebook komentari

Prikaži stare komentare (18)

Stari komentari

:
Ja, evo, već 20 godina živim s feminizmom i domaćim feministicama, manjim ili većim, ali nikada se u svom životu nisam susreo s toliko gluposti kao ovdje u stranim tekstovima.

I to je moja najveća zamjerka Libeli. Zašto? Što će vam to? Pa ovaj tekst nije niti na razini prosječne zadaćnice iz 1. srednje. Ma, o čem ja pričam... pa daleko inteligentnije eseje slušao sam u 5. razredu. Ovo doslovce nema veze s mozgom i ne znam kad sam nešto gluplje u životu pročitao. A u današnjem moru gluposti na svakom koraku, to zbilja nije lako uspjeti.

U svakom slučaju, autorici želim puno sreće u životu.
22.01.2015. 22:48
Bocko:

5. Riknuo sam od smjeha na ovo podmetanje Mikea Huckabeea i Pata Robertsona! Iskreno - morao sam provjeriti linkove da vidim tko su točno ti likovi. Pa ti bijedni pizduni mnogo su bliže feminizmu nego će ikad biti MRA. To je potpuno u skladu sa mizernim feminističkim podmetanjem da su MRA patrijarhalne svinje koje žele jadne ženice zalančiti za štednjak.

Za razliku od bijednog podmetanja, ja ću evo za početak spomenuti jednu istinsku feminističku ikonu - Simone de Beauvoir, koja je bila LEZBIJSKA PEDOFILKA I NACISTIČKA kolaboracionistica:

www.avoiceformen.com/feminism/simone-de-beauvoir-a-nazi-a-pedophile-and-a-misogynist/

beforeitsnews.com/strange/2014/10/simone-de-beauvoir-feminist-icon-was-a-lesbian-pedophile-2458442.html

Ona se dakle nije ustručavala 'obrađivati' 12 godišnje 'ljubavnice prije nego ih je odvela u krevet Jean-Paul Sartreu.

Osim toka je potpisnica i nekoliko propedofilskih deklaracija iz 'naprednih' krugova .

I nisam nikada čuo da se neka feministica odriče ove feminističke ikone.


4. Feministice i jesu isključive u svojim mitovma o patrijarhatu i vjekovnoj patnji žena, lažima o obiteljskom nasilju, o pay gapu, jedinstvene su zalaganju za diskriminaciju muškaraca na račun žena.
Jesu li sve baš iste?
Naravno da nisu. Nisu ni svi komunisti, nacisti, fašisti i drugi ideološki ekstremisti svi bili isti.

3. Većina feministica izražava bar otvoenu netrpeljiost prema muškom rodu kao cjelini, iako mnoge tog mrziteljskog stava zapravo nisu niti svjesne. Njima je to normalno kao što je komunistima normalno mrziti sve bogate i sposobne koji nešto imaju, jednako kao i sve svoje neprijatelje - a to su svi koji izraze protivan stav.
Činjenica jest da među radikalnim feministicama ima natprosječno mnogo lezbijki, kao i da je jedan od feminističkih ciljeva oduvijek bio i promocija homoseksualizma - i muškog i ženskog.
Definicija 'vještice' je relativna.
I moja žena nekad sama kaže da je vještica.
Nekad i jest, ali ne jaši metlu.

2. DA, feministice kao ideološka grupacija žestoko se okomljuju na žene koje su brak i obitelj stavile ispred karijere i sretne su i zadovoljne takvim životom.
Mogao bih dati stotine linkova. Stvarno je besmisleno oko toga se svađati.


1. Ako feministice uistinu ne mrze muškarce, kako to da se nikada NE OGRAĐUJU od ove beskrajne liste MRZITELJAKIH I GENOCIDNIH IZJAVA bezbrojnih feminističkih ikona:"The proportion of men must be reduced to and maintained at approximately 10% of the human race." -- Sally Miller Gearhart, in The Future - If There Is One - Is Female.

"And if the professional rapist is to be separated from the average dominant heterosexual (male), it may be mainly a quantitative difference."
-- Susan Griffin, Rape: The All-American Crime.

"If life is to survive on this planet, there must be a decontamination of the Earth. I think this will be accompanied by an evolutionary process that will result in a drastic reduction of the population of males." --Mary Daly, former Professor at Boston College, 2001.

"If anyone is prosecuted for filing a false report, then victims of real attacks will be less likely to report them." - David Angier

"Men who are unjustly accused of rape can sometimes gain from the experience." - Catherine Comins

"As long as some men use physical force to subjugate females, all men need not. The knowledge that some men do suffices to threaten all women. He can beat or kill the woman he claims to love; he can rape women...he can sexually molest his daughters... THE VAST MAJORITY OF MEN IN THE WORLD DO ONE OR MORE OF THE ABOVE."
-- Marilyn French (her emphasis)

"All men are rapists and that's all they are"
-- Marilyn French, Authoress; (later, advisoress to Al Gore's Presidential Campaign.)

"The media treat male assaults on women like rape, beating, and murder of wives and female lovers, or male incest with children, as individual aberrations...obscuring the fact that all male violence toward women is part of a concerted campaign."
-- Marilyn French

"I believe that women have a capacity for understanding and compassion which man structurally does not have, does not have it because he cannot have it. He's just incapable of it."
-- Barbara Jordan; Former Congresswoman.

"Probably the only place where a man can feel really secure is in a maximum security prison, except for the imminent threat of release."
-- Germaine Greer.

"Man-hating is everywhere, but everywhere it is twisted and transformed, disguised, tranquilized, and qualified. It coexists, never peacefully, with the love, desire, respect, and need women also feel for men. Always man-hating is shadowed by its milder, more diplomatic and doubtful twin, ambivalence."
-- Judith Levine; Authoress

"Men's sexuality is mean and violent, and men so powerful that they can 'reach WITHIN women to ****/construct us from the inside out.' Satan-like, men possess women, making their wicked fantasies and desires women's own. A woman who has sex with a man, therefore, does so against her will, 'even if she does not feel forced.'
-- Judith Levine, (explicating comment profiling prevailing misandry.)

"I feel what they feel: man-hating, that volatile admixture of pity, contempt, disgust, envy, alienation, fear, and rage at men. It is hatred not only for the anonymous man who makes sucking noises on the street, not only for the rapist or the judge who acquits him, but for what the Greeks called philo-aphilos, 'hate in love,' for the men women share their lives with--husbands, lovers, friends, fathers, brothers, sons, coworkers."
-- Judith Levine, Authoress of My Enemy, My love"All men are good for is ****ing, and running over with a truck".
Statement made by A University of Maine Feminist Administrator, quoted by Richard Dinsmore, who brought a successful civil suit against the University in the amount of $600,000. Richard had protested the quote; was dismissed thereafter on the grounds of harassment; and responded by bringing suit against the University. 1995 settlement.

((Delaney Nickerson, of the American Coalition for ABUSE AWARENESS, refers to the False Memory Syndrome Foundation as "The ****ing Molesters Society". (Miami Herald, April 3, 1995) The ACAA is a lobbying group, which includes Ellen Bass (co-author of THE COURAGE TO HEAL), and Rene Frederickson, leading feminist psychotherapist and strong proponent of repressed memory theory.))

((At the STONE ANGELS satanic ritual abuse conference in Thunder Bay in February, 1995, the following was contained in the handouts at a conference supported financially by the Ontario Government: FMS stands for: FULL OF MOSTLY SHIT; FOR MORE SADISM; FELONS, MURDERERS, SCUMBALLS; FREQUENT MOLESTERS SOCIETY.))

"Women have their faults / men have only two: / everything they say / everything they do."
-- Popular Feminist Graffiti

"I was, in reality, bred by my parents as my father's concubine... What we take for granted as the stability of family life may well depend on the sexual slavery of our children. What's more, this is a cynical arrangement our institutions have colluded to conceal.".
-- Sylvia Fraser; Journalist

"We are taught, encouraged, moulded by and lulled into accepting a range of false notions about the family. As a source of some of our most profound experiences, it continues to be such an integral part of our emotional lives that it appears beyond criticism. Yet hiding from the truth of family life leaves women and children vulnerable."
-- Canadian Panel on Violence Against Women.

Catharine MacKinnon ( ) maintains that "the private is a sphere of battery, marital rape and women's exploited labor." In this way, privacy and family are reduced to nothing more than aspects of the master plan, which is male domination. Democratic freedoms and the need to keep the state's nose out of our personal affairs are rendered meaningless. The real reason our society cherishes privacy is because men have invented it as an excuse to conceal their criminality. If people still insist that the traditional family is about love and mutual aid--ideals which, admittedly, are sometimes betrayed--they're "hiding from the truth." The family isn't a place where battery and marital rape sometimes happen but where little else apparently does. Sick men don't simply molest their daughters, they operate in league with their wives to "breed" them for that purpose.
-- Donna Laframboise; The Princess at the Window; (in a critical explication of the Catharine MacKinnon, Gloria Steinhem et al tenets of misandric belief.)

"If the classroom situation is very heteropatriarchal--a large beginning class of 50 to 60 students, say, with few feminist students--I am likely to define my task as largely one of recruitment...of persuading students that women are oppressed"
-- Professor Joyce Trebilcot of Washington University, as quoted in Who Stole Feminism: How Women Have Betrayed Women.

"Men, as a group, tend to be abusive, either verbally, sexually or emotionally. There are always the exceptions, but they are few and far between (I am married to one of them). There are different levels of violence and abuse and individual men buy into this system by varying degrees. But the male power structure always remains intact."
Message on FEMISA, responding to a request for arguments that men are unnecessary for a child to grow into mature adulthood.

Another posting on FEMISA: "Considering the nature and pervasiveness of men's violence, I would say that without question, children are better off being raised without the presence of men. Assaults on women and children are mostly perpetrated by men whom they are supposed to love and trust: fathers, brothers, uncles, grandfathers, step-fathers."


""I feel that 'man-hating' is an honorable and viable political act, that the oppressed have a right to class-hatred against the class that is oppressing them." -- Robin Morgan, Ms. Magazine Editor.

"I haven't the faintest notion what possible revolutionary role white hetero- sexual men could fulfill, since they are the very embodiment of reactionary- vested-interest-power. But then, I have great difficulty examining what men in general could possibly do about all this. In addition to doing the shitwork that women have been doing for generations, possibly not exist? No, I really don't mean that. Yes, I really do." -- Robin Morgan

"We can't destroy the inequities between men and women until we destroy marriage." -- Robin Morgan

"I claim that rape exists any time sexual intercourse occurs when it has not been initiated by the woman, out of her own genuine affection and desire."
-- Robin Morgan

From her "The Demon Lover" (NY: Norton & Co., 1989 Morgan doesn't hide her bigotry):

* p. 138-9: The phallic malady is epidemic and systemic... each individual male in the patriarchy is aware of his relative power in the scheme of things.... He knows that his actions are supported by the twin pillars of the State of man - the brotherhood ritual of political exigency and the brotherhood ritual of a sexual thrill in dominance. As a devotee of Thanatos, he is one with the practitioner of sado-masochistic "play" between "consenting adults," as he is one with the rapist.
* p. 224: My white skin disgusts me. My passport disgusts me. They are the marks of an insufferable privilege bought at the price of others' agony.
* p. 229: Sex to this point in my life has been trivial, at best a gesture of tenderness, at worst a chore. I couldn't understand the furor about it.
* p. 316: Did she die of the disease called "family" or the disease called "rehabilitation", of poverty or drugs or pornography, of economics or sexual slavery or a broken body?

"And let's put one lie to rest for all time: the lie that men are oppressed, too, by sexism--the lie that there can be such a thing as 'men's liberation groups.' Oppression is something that one group of people commits against another group, specifically because of a 'threatening' characteristic shared by the latter group--skin, color, sex or age, etc. The oppressors are indeed ****ED UP by being masters, but those masters are not OPPRESSED. Any master has the alternative of divesting himself of sexism or racism--the oppressed have no alternative--for they have no power but to fight. In the long run, Women's Liberation will of course free men--but in the short run it's going to cost men a lot of privilege, which no one gives up willingly or easily. Sexism is NOT the fault of women--kill your fathers, not your mothers".
-- Robin Morgan

"To call a man an animal is to flatter him; he's a machine, a walking dildo."
-- Valerie Solanas, Authoress of the SCUM Manifesto

"Life in this society being, at best, an utter bore and no aspect of society being at all relevant to women, there remains to civic-minded, responsible, thrill-seeking females only to overthrow the government, eliminate the money system, institute complete automation, and destroy the male sex."
-- Valerie Solana, SCUM founder (Society for Cutting Up Men.)

"The male is a domestic animal which, if treated with firmness...can be trained to do most things."
-- Jilly Cooper, SCUM (Society For Cutting Up Men, started by Valerie Solanas)

"Since marriage constitutes slavery for women, it is clear that the women's movement must concentrate on attacking this institution. Freedom for women cannot be won without the abolition of marriage." -- Sheila Cronin, the leader of the feminist organization NOW

"I want to see a man beaten to a bloody pulp with a high-heel shoved in his mouth, like an apple in the mouth of a pig." -- Andrea Dworkin

"Marriage as an institution developed from rape as a practice." -- Andrea Dworkin

"Heterosexual intercourse is the pure, formalized expression of contempt for women's bodies." -- Andrea Dworkin

"In my own life, I don't have intercourse. That is my choice." -- Andrea Dworkin

Under patriarchy, every woman's son is her potential betrayer and also the inevitable rapist or exploiter of another woman." -- Andrea Dworkin

"To be rapeable, a position that is social, not biological, defines what a woman is." -- Andrea Dworkin

"Q: People think you are very hostile to men.
A: I am." -- Andrea Dworkin

"Men use the night to erase us." -- Andrea Dworkin

"The annihilation of a woman's personality, individuality, will, character, is prerequisite to male sexuality." -- Andrea Dworkin

"Men love death. In everything they make, they hollow out a central place for death, let its rancid smell contaminate every dimension of whatever still survives. Men especially love murder. In art they celebrate it, and in life they commit it. They embrace murder as if life without it would be devoid of passion, meaning, and action, as if murder were solace, stilling their sobs as they mourn the emptiness and alienation of their lives."
-- Andrea Dworkin

"Men are rapists, batterers, plunderers, killers; these same men are religious prophets, poets, heroes, figures of romance, adventure, accomplishment, figures ennobled by tragedy and defeat. Men have claimed the earth, called it 'Her'. Men ruin Her. Men have airplanes, guns, bombs, poisonous gases, weapons so perverse and deadly that they defy any authentically human imagination."
-- Andrea Dworkin, Pornography: Men Possessing Women

"On the Left, on the Right, in the Middle; Authors, statesmen, thieves; so-called humanists and self-declared fascists; the adventurous and the contemplative, in every realm of male expression and action, violence is experienced and articulated as love and freedom."
-- Andrea Dworkin, Pornography: Men Possessing Women.

"The institution of sexual intercourse is anti-feminist" -- Ti-Grace Atkinson

"Feminism is the theory, lesbianism is the practice." -- Ti-Grace Atkinson

"Rape is nothing more or less than a conscious process of intimidation by which all men keep all women in a state of fear" -- Susan Brownmiller; Authoress of Against Our Will p.6

"When a woman reaches orgasm with a man she is only collaborating with the patriarchal system, eroticizing her own oppression." -- Sheila Jeffrys

"Politically, I call it rape whenever a woman has sex and feels violated." -- Catherine MacKinnon

"All sex, even consensual sex between a married couple, is an act of violence perpetrated against a woman." -- Catherine MacKinnon

"You grow up with your father holding you down and covering your mouth so another man can make a horrible searing pain between your legs."
-- Catherine MacKinnon (Prominent legal feminist scholar; University of Michigan, & Yale.)

"In a patriarchal society, all heterosexual intercourse is rape because women, as a group, are not strong enough to give meaningful consent."
-- Catharine MacKinnon, quoted in Professing Feminism: Cautionary Tales from the Strange World of Women's Studies.

......Evo, sada drage feministice ponovo imate priliku prije svakog daljeg komentara ograditi se od mora ovih šovinističkih izjava raznih feminističkih ikona, i odlučiti jeste li i dalje feministice.

23.01.2015. 06:39
muško:

Bocko kako napreduje pisanje knjige?
23.01.2015. 10:39
muško:

Veliki napredak u borbi za muška ljudska prava sud odlučio da muškaraci mogu piškiti stoječki www.bbc.com/news/world-europe-30937492
23.01.2015. 12:45
Bocko:
@muško

Kako napreduje pisanje knjige?
Pa evo, možeš prepoznati pojedine odlomke kada ih ovdje stavim vezano uz neku temu.
Da vidim malo što feministice na to kažu.
Uglavnom šute.
Očekivano.

Inače, moram priznati da mi ide sporije nego sam očekivao, i to iz razloga koji me zapravo veseli.

Kako puno surfam po tim temama da prikupim podatke, nekad mi prođe dan samo u čitanju novih događaja vezanih uz ovu tematiku.
Događaji jednostavno prestižu jedan drugi.
Već sam bio u prilici da moram prepravljati ili dopisivati nešto što sam već napisao.
Čini se da ću uz mnoge podatke morati navesti da se to odnosi na vrijeme dok je knjiga napisana, jer za pet godina, tko zna...
23.01.2015. 14:04
muško :
za pet godina ide drugo izdanje :)
23.01.2015. 16:26
Ivana :
Hvala ti od srca Bocko što si mi, kao pravi prosvjetitelj, dao priliku da preispitam svoj feminizam. Te izjave, kad ih ti citiraš, djeluju zapravo vrlo simpatično :)
24.01.2015. 13:38
:
@Bocko

Evo zašto nisam optimističan.
24.01.2015. 15:37
Bocko:
@Provokator
Kada je pred rat u bivšoj Jugi procurila ona procjena CIA-e da će se Juga raspasti, niti ja kao mladi čovjek koji nije imao političkih ambicija nisam u to povjerovao. Ljudi ne vide očite stvari, čak i kad im se događaju pred očima.

Feminizam se pred našim očima raspada.
Manjina radikalnih feministica jaši na sve luđim idejama, a većina ostalih feministica i žena koje naginju feminizmu samo zbunjeno ponavljaju parole i priželjkuju povlastice koje im obećava radikalni feminizam.

Poput ove Ivane, sve one misle da će se jednog dana kad se sustav raspadne naći 'nekog dobrog dečka' i sve će biti kao prije 50 godina, kad je krenuo drugi val feminizma.
Ali to se neće dogoditi.
Ivana će već za koju godinu u svakoj prilici u kontaktu sa muškim svijetom morati deklarirati svoj stav o feminizmu. Izrazi li simpatije za ovakve izhjave gore, bit će izopćena. Izrazi li bilo što pozitivno o feminizmu , svi će je gledati s krajnjim nepovjerenjem. Mangine i Bijeli vitezovi bit će dvostruko izopćeni. S jedne strane će ih prezirati većina normalnih muškaraca. S druge strane, feministice ionako preziru Mangine (Iako su im 'slatki' kao pudlice za igru). Bijeli vitezovi bit će uništeni na drugi naćin - oni će biti jedina kategorija koja se druži sa feministicama, pa će samo njih feministice moći uništavati lažnim prijavama za silovanje i u brakorazvodnim parnicama.
Feminizam će trajati do zadnjeg muškarca koji će ga podržavati.

Bez muškaraca koji podržavaju feminizam, taj lobistički ideološki kult ne može postojati.

25.01.2015. 09:50
Bocko:
@muško

Evo najbolji primjer kako događaji prestižu jedan drugi:

WIKIPEDIJA NOGIRALA PET EDITORA SA GENDERISTIČKIH (TJ. FEMINISTIČKIH) TEMA:

www.theguardian.com/technology/2015/jan/23/wikipedia-bans-editors-from-gender-related-articles-amid-gamergate-controversy

Pred samo neki dan sam tu stavio link da se veliki internetski news portal Buzzfed slomio i napustio profeministički kontrolu komentiranja.
Tada sam napisao DA JE WIKIPEDIJA SIJEDEĆA.
Mislio sam da će proći mjeseci, ili čak godina dok se oni oslobode feminističke cenzure.
Dogodilo se za par DANA !

Wikipedija je bila notorno pristrana i uvredljiva prema pokretima za ljudska prava muškaraca. Stalno su plasirali dezinformacije i pisali laži o tome.
U zadnje vrijeme pisali su i dezimformacije o aferi Gamergate.
Evo, ovdje možete popratiti članke na Avoiceformen samo par mjeseci unazad, koji su pratili ovu temu:
prije 9 mjeseci:
www.avoiceformen.com/feminism/fighting-wikipedia-corruption-censorship/

Zbog cenzure na wikipediji pred 5 godina osnovana je Wikimannia:
www.avoiceformen.com/mens-rights/fighting-wikipedia-corruption-avfm-partnership-with-wikimannia/

Fighting Wikipedia Corruption: AVfM Partnership with WikiMANNia

A few days ago I talked about the ongoing censorship of men’s rights issues and feminist distortion of information in Wikipedia. This was the bad news.

The good news is, an industrious group of dedicated German Men’s Rights Activists have, unnoticed outside the German-speaking world, spent the past five years building their own competing wiki known as WikiMANNia.

Pred 4 mjeseca:
www.avoiceformen.com/feminism/anita-sarkeesian-and-wikipedia-busted-again/

I evo, pred samo dvadeset dana:
www.avoiceformen.com/feminism/wikipedia-editors-leaving-i-thought-we-were-building-an-encyclopedia/

I sada -

SLOM FEMINISTIČKE CENZURE NA WIKIPEDIJI !!!!!!

Wikipedia’s arbitration committee, the highest user-run body on the site, has banned five editors from making corrections to articles about feminism, in an attempt to stop a long-running edit war over the entry on the “Gamergate controversy”.

The editors, who were all actively attempting to prevent the article from being rewritten with a pro-Gamergate slant, were sanctioned by “arbcom” in its preliminary decision. While that may change as it is finalised, the body, known as Wikipedia’s supreme court, rarely reverses its decisions.
...

In contrast, he says, “by my informal count, every feminist active in the area is to be sanctioned. This takes care of social justice warriors with a vengeance — not only do the Gamergaters get to rewrite their own page (and Zoe Quinn’s, Brianna Wu’s, Anita Sarkeesian’s, etc); feminists are to be purged en bloc from the encyclopedia.”

Evo, neka sada feministice sa libele kažu da je AVFM nerelevantan medij!

Drago uredništvo libele, imali ste članak o feminističkoj medijskoj bojovnici Aniti Sarkessian.

kako bi bilo da sada objavite članak da su ona i kolegice nogirane sa Wikipedije?
25.01.2015. 10:37
Ivana :
Hvala ti Bocko što se brineš za moj ljubavni i seksualni život, ali na tom je polju sve u redu. Imam dečka, koji srećom nije ljakse, i njemu moji feministički stavovi ni najmanje ne smetaju. Sluša, pa onda i čuje mnogo toga korisnoga. U tijeku rasprave i promijeni mišljenje. Moj je dečko, dakle, feminist.
25.01.2015. 23:21
Bocko:
Znači, tvoj dečko se slaže s izjavama da je on scum, da ga treba zgaziti kamionom, da je silovatelj i ubojica, hodajući dildo, da ga treba ubiti i kastrirati, ... jer sve je to i puno više sadržano u izjavama prominentnih feminističkih ikona koje tebi "djeluju zapravo vrlo simpatićno"!

Pa onda neka vam je sa srećom...

Nije mi samo jasno - kažu ove gore da je seks između muškarca i žene antifeministički, da žena koja se seksa s muškarcem kolaborira sa patrijarhalnim opresorom, itd.

Meni se čini da ti baš i nisi proučila koje su sve odvratne i gnjusne izjave dale te tvoje ikone.
25.01.2015. 23:44
Ivana :
Bocko, razumio bi srž da ne čitaš selektivno. Sve nabrojane izjave, redom su izjave radikalnih feministica. Radikalni feminizam nije jedina podvrsta feminizma. Kao i kod svega drugoga, postoji radikalni smjer, izazvan vjerojatno ovakvima kao što si ti. Napisala sam da "kad ih ti napišeš, ove izjave čak i djeluju simpatično" Što ne znači nužno da se sa svime slažem. Sa svojom najboljom prijateljicom se ne slažem u svemu, ali svatko ima pravo na mišljenje. Vjerujem da su žene koje su ovo izjavile imale vrlo dobar razlog za ovakav način razmišljanja, prvenstveno ako si im primjer mužjaka ti. Idi popij pivo, podriguj ispred tv-a, ostavi se stvari koje ne razumiješ.
26.01.2015. 12:30
Ivana :
Bocko, razumio bi srž da ne čitaš selektivno. Sve nabrojane izjave, redom su izjave radikalnih feministica. Radikalni feminizam nije jedina podvrsta feminizma. Kao i kod svega drugoga, postoji radikalni smjer, izazvan vjerojatno ovakvima kao što si ti. Napisala sam da "kad ih ti napišeš, ove izjave čak i djeluju simpatično" Što ne znači nužno da se sa svime slažem. Sa svojom najboljom prijateljicom se ne slažem u svemu, ali svatko ima pravo na mišljenje. Vjerujem da su žene koje su ovo izjavile imale vrlo dobar razlog za ovakav način razmišljanja, prvenstveno ako si im primjer mužjaka ti. Idi popij pivo, podriguj ispred tv-a, ostavi se stvari koje ne razumiješ.
26.01.2015. 12:30
Bocko:
@Ivana

Izjave radikalnih?
A koje su to 'one druge'?
Ja ću ti reći koje - one koje šute i odobravaju.
Kao ti!

Evo pročitaj ovaj moj komentar, opis "feminaci" režima u Španjolskoj:
www.libela.org/vijesti/5879-bolja-zastita-zrtava-nasilja-u-eu-u/#comments

Pa mi sad reci - gdje su se u Španjolskoj najednom sakrile sve te silne feministice koje 'nisu radikalne'???
27.01.2015. 13:14
Ivana:
Bocko, ovaj razgovor ne vodi ničemu. Ne ovaj, nego bilo kakvo upuštanje u pokušaj rasprave s tobom, jer ti ne argumentiraš i ne slušaš tuđe argumente,već selektivno biraš neka sranja s kojima projiciraš isključivo vlastiti strah od žena. Pročitala sam tvoj divni komentar, koji ni po čemu ne odudara od svega što si dosad napisao. Po tebi, žene su spletkarice koje se bave trpanjem nevinih muškaraca u zatvor zbog financijske koristi. I tu se gubi svaki drugi pokušaj argumentiranja. Nisi propitao korisnost navedenih zakona, već si implicirao da svaka žena laže o nasilju kako bi ostvarila neku koristi, financije ili stan koji eto nije ona zaradila s mužem nego su njegovi, a ona mu to otima optužbama za nasilje. Tu prestajem s komunikacijom s tobom, s obzirom da mi se sve više čini da si najobičniji trol. Živio ti meni 100 godina i ne čujemo se.
31.01.2015. 14:40
:
Eto, vidiš Ivana - ti si upravo primjer suvremenog naraštaja mladih žena: narcisoidna, arogantna i bezobrazna. I što je najtragičnije - bez ikakva pokrića. Bocko ti po godinama vjerojatno može biti otac, a ti se ponašaš kao da ste skupa ovce pasli.

Da, ovo je tipični ad hominem s moje strane, ali kad neke argumente za raspravu osim klasično-feminističkog egocentričnog podcjenjivanja svih muških komentatora ovdje, niti nisi iznijela.

Ni ja se u svemu ne slažem s Bockom, ali stvari koje on iznosi itekako vrijedi čitati i razmisliti malo o njima.

I da nisi tako ohola i puna sebe, onda bi se makar potrudila proučiti stvari o kojima on piše.

Kod nas je 90% prijava za seksualno nasilje očeva nad djecom tijekom razvoda lažno. I to je rekla Gordana Buljan Flander te je čak apelirala u medijima da žene ne prijavljuju lažno svoje muževe.

www.slobodnadalmacija.hr/Hrvatska/tabid/66/articleType/ArticleView/articleId/260818/Default.aspx

www.jutarnji.hr/89-posto-prijava-protiv-oceva-je-lazno/260583/

Da sam na tvom mjestu i da imam imalo, ali imalo samopoštovanja, ja više ne bih nikada ništa komentirao na Libeli.
31.01.2015. 15:59
Bocko:
@Ivana
Mislim da bih tvoj komentar trebao sačuvati.
Odlučila si ignorirati stradanje milijuna ljudi samo zato jer su - muškarci.

Suočena sa činjenicama koje sam predočio - da se u nekim aspektima radikalni feminizam pretvorio u pravi zločinački pokret koji bezobzirno gazi ljudska prava stotina tisuća , pa i milijuna - ti si potonula u denial.
Iako znaš da je istina sve što sam napisao ( i dao brojne linkove, za razliku od tebe) ti to jednostavno odbijaš prihvatiti.

I to je zapravo tragedija. Ne zbog tebe. Nego zato što će takav stav kod sve manjeg broja sve radikalnijih feministica prije ili kasnije stvoriti radikalizam i na dugoj strani. Zar stvarno misliš da će muškarci mirno šutjeti i trpiti sva ta nevjerojatna sranja?

Kažeš , imaš dečka, i on te podržava? Jesi li ga pitala slaže li se sa ovim mrziteljskim izjavama radikalnih feministica koje su tebi 'simpatične'?
Jesi li mu dala da pročita što sam napisao? Kako bi bilo da pogleda linkove i sam se uvjeri da je to istina? Ili kad takav zakon dođe i kod nas, pa njegovi prijatelji budu odvučeni u zatvor lažnom prijavom?
Misliš da na kraju neće ipak biti suđenje za genocid španjolskom feminizmu po tim tužbama ?
Ja mislim da hoće.
31.01.2015. 21:18

Iz drugih medija

AEM