Prozor u svijet

18.07.2019. 14:22:53 - Lee Brown (New York Post)

James Bond franšiza previše je zastarjela i seksistička

Lashana Lynch bit će 007 u novom James Bond filmu

(Foto: Getty Images)

Ostvarila se želja fanovima Jamesa Bonda koji/e su željeli/e da novi 007 bude ili crnac ili žena – filmskog špijuna će glumiti crna žena, navodi se u izvješću objavljenom u nedjelju. Stranica Daily Mail prenosi kako će britanska glumica Lashana Lynch, 31, biti predstavljena kao nova 007, u onome što je opisano kao "trenutak kad će vam kokice ispasti iz ruku" u dvadesetpetom filmu franšize, koji se trenutno snima.

Ovo međutim nije u potpunom smislu još jedan nastavak filmova o Jamesu Bondu – Lynch će samo preuzeti Bondov tajni agentski broj nakon što se on povuče iz MI6, navodi se u izvješću. Bonda će i dalje glumiti Daniel Craig, koji će se ostati pri svojim staromodnim macho karakteristika, rekao je jedan od insajdera za Daily Mail. "Bonda, naravno, seksualno privlači nova 007 agentica te isprobava svoje uobičajene trikove zavođenja, ali ostaje zbunjen kada trikovi ne upale na briljantnoj, mladoj crnkinji koja koluta očima i nema interesa za lijeganje u njegov krevet."

Insajder je nazvao 'ključnom scenom' Bondov povratak iz mirovine i upoznavanje Lynch kao nove 007. "To je trenutak kada vam ispadaju kokice. Bond je još uvijek Bond, ali ga je zamijenila ova zapanjujuća žena". Londonkinja Lynch, koja je glumila pilotkinju Mariu Rambeau u filmu Kapetanica Marvel, nada se da će modernizirati franšizu koju su mnogi/e kritizirali/e kao previše zastarjelu i seksističku.

"Ovo je Bond moderne ere koji će se svidjeti mlađoj generaciji, dok se drži onoga što svi/e očekujemo u Bondovom filmu", rekao je izvor."Postoje spektakularne sekvence potjera i borbi, Bond je još uvijek Bond, ali mora naučiti kako se nositi s #MeToo svijetom."Prevela i prilagodila: Mia Vodopija

Tagovi: 007, film, james bond, lashana lynch

Vezani članci:

Facebook komentari

Iz drugih medija

AEM