Preko plota

13.09.2016. 08:23:59 [S.K.] - Gej lezbejski info centar

'Moramo živjeti principe koje propagiramo'

Ne davimo Prajd: uključite se u aktivistički LGBT život Srbije

(Foto: S.K.)

Gej lezbejski info centar, udruženja građana Egal i LGBT Srbija pozivaju LGBT populaciju u Srbiji da na društvenim mrežama koriste hashtag #NeDavimoPrajd kako bi komentarisali, savetovali, kritikovali rad LGBT aktivista u Srbiji.

"Ovaj poziv je odgovor na praksu LGBT aktivista i aktivistkinja da cenzurišu i brišu svaku kritiku na njihov račun na društvenim mrežama, čime guše kritičko mišljenje LGBT populacije i ignorišu želje populacije koju zastupaju. Korišćenje #NeDavimoPrajd je jedini način da kritika na rad LGBT organizacija i aktivista/kinja postane javna, primećena i bez cenzure", priopćili su iz Gej lezbejskog info centara.

"Pozivamo i molimo vas da se ovim putem aktivno uključite u aktivistički LGBT život Srbije, kako bi se ostvarili bolji rezultati u radu LGBT organizacija, koji u mnogim slučajevima nedostaju. Od konstruktivne kritike ne treba bežati, već treba graditi dijalog sa LGBT populacijom, jer su to pre svega demokratski principi za koje se svi mi zalažemo. Moramo da živimo principe koje propagiramo", naglašavaju.

Tagovi: aktivizam, egal, gej lezbejski info centar, lgbt srbija, lgbtiq, ne davimo prajd, povorka ponosa, prajd, preko plota, regija, srbija, život lgbt osoba u srbiji

Vezani članci:

Facebook komentari

Iz drugih medija

AEM